Recept sperziebonen met sesam-ketjapsaus

Ben jij gek op sperziebonen maar wil je wel eens wat anders dan de klassieke bereiding? Geef deze heerlijke groente dan eens een oosters tintje met een sesam-ketjapsaus.

 

Wat heb je nodig?

  • 1 el sesamolie
  • 1 el ketjap
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 1 tl bruine basterdsuiker
  • 0,5 kg sperziebonen
  • 2 el sesamzaad, geroosterd

 

Aan de slag

  • Meng in een schaal de sesamolie, ketjap, knoflook en suiker.
  • Maak de sperziebonen schoon
  • Leg de groente in de schaal en schep het mengsel over de asperges.
  • Laat de boontjes 5 minuten in de saus liggen.
  • Warm een grillpan op en vet hem in met wat olie.
  • Gril de sperziebonen zo’n 4 minuten, draai ze daarbij regelmatig om.
  • Haal de groente uit de grillpan en verdeel ze over de borden.

 

Asperges serveren

Garneer de groente met het sesamzaad. Naar behoefte kun je nog wat extra sesam-ketjapsaus over de sperziebonen gieten. Eet smakelijk!

 

Lees meer  Ananassalie