Limoncello is hét Italiaanse zomerdrankje, dat populairder lijkt te zijn dan ooit. Natuurlijk kun je de citroenlikeur ook bij een slijterij krijgen, maar veel leuker is het om Limoncello zelf te maken! 

Wat heb je nodig?

  • 1 l  pure alcohol (96%) of wodka
  • 6 citroenen, onbespoten
  • 800 g suiker
  • 1 l water
  • dunschiller
  • weckpot
  • 2 glazen flessen

Aan de slag

  • Schil de citroenen met een dunschiller. Zorg dat er zo weinig mogelijk wit mee komt, dat is bitter.
  • Doe de schillen samen met 1 liter pure alcohol in een afgesloten weckpot en zet deze 2 weken op een donkere plek.
  • Kook 1 liter water en los daar 800 gram suiker in op. Als de suiker is opgelost heb je een siroop. Laat de siroop afgedekt afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Haal de alcohol uit de weckpot en zeef de citroenschillen eruit.
  • Giet de siroop en alcohol langzaam bij elkaar. Hierdoor mengt het beter en wordt de Limoncello mooi troebel.
  • Verdeel de Limoncello over de glazen flessen.

Drink Limoncello ijskoud

Leg de flessen Limoncello minimaal  1,5 uur in de vriezer, Limoncello is het lekkerst als hij ijskoud is.

Tip

Mix de Limoncello met cola en je hebt een eenvoudige maar lekkere cocktail!

Lees meer  Recepten met kruiden