Wil je tijdens het tuinieren ter plekke geïnspireerd en geïnformeerd worden? Dan kan een app uitkomst bieden!

Daarom 5x een handige tuinapps die jou helpen bij het tuinieren:

 

plantbrain_tuinapp

 

Plantbrain

Weten welke planten geschikt zijn voor jouw tuin of een specifieke periode? De app Plantbrain bevat een database van 2600 planten met informatie over o.a bloeitijd, voeding en grondsoort. Ook staat bij iedere plant een toepassingstip en kun je zelf lijstjes van jouw voorkeursplanten maken. 

 

 

Plantverzorging

Heb je niet zulke groene vingers en kun je wel wat handvatten voor de verzorging van planten gebruiken? De app Plantverzorging is jouw eerste hulp hierin. In de app voer je jouw type tuin en soort planten in en de app stemt zijn informatie daar op af. Zo weet je wanneer je jouw planten moet gieten, voeding moet geven en weer moet snoeien. Een extra geheugensteuntje!

 

 

Dierenzoeker

Zeker bij het tuinieren is het handig wanneer je ieder dier, met name insecten, zou kennen. De app Dierenzoeker is handig voor iedereen die het dierenrijk niet op zijn duimpje kent. Wanneer je een voor jou onbekend dier tegenkomt, vul je in de app een aantal vragen over het dier in. Aan de hand van jouw antwoorden zoekt de app uit om welk dier en geeft je aanvullende informatie.

 

 

Tuinontwerp Erfafscheidingen

Wil je een tuinafscheiding plaatsen maar kun je geen keuze maken? De app Tuinontwerp Erfafscheidingen kan jou helpen bij die keuze. Upload een foto van jouw tuin en kies een soort hekwerk. De app plaatst het in jouw foto, zodat je gelijk het visuele effect kunt zien. De app rekent ook de hoogte en het aantal benodigde platen of panelen voor je uit.

 

kruidengids_tuinapp

 

Kruidengids

Meer weten over de kruiden in jouw tuin? In de app Kruidengids vind je informatie over meer dan 50 kruiden. Zo lees je over de positieve werking van de kruiden en welke insecten ze in jouw tuin bestrijden. Bij ieder kruid staat een afbeelding, zodat je bij twijfel altijd kunt vergelijken met jouw kruiden.

Lees meer  Gratis de maand april van de Jaarplanner lezen

 

Welke tuinapps gebruik jij?

Welke handige tuinapps gebruik jij? Laat het ons weten in de reacties!