Voor een gezonde groei van planten is een goede balans van schimmels en bacteriën in de grond onontbeerlijk. Het geeft planten de ultieme start en maakt ze weerbaarder. Zo zorg je voor een gezonde bodem zonder kunstmatige stoffen en een ‘schone’ oogst. Wat je daarvoor nodig hebt? Wij geven je tips van Bioplantenvoeding.

 

Mycorrhiza: een sterk wortelgestel

Planten leven in symbiose met bacteriën en schimmels, ze kunnen eenvoudigweg niet zonder elkaar. Schimmels zoals mycorrhiza leven rondom de plantenwortels en bevorderen de wortelgroei en de opnamecapaciteit van water en nutriënten. Dat laatste komt de overlevingskans van planten ten goede, bijvoorbeeld bij droogte. Kweek je aardbeien? Reken dan maar op een grotere oogst! Hebben je rozen last van rozenmoeheid (aaltjes die de wortels aanvreten)? Reken maar op een sneller herstel!

Natuurlijke bodemverbeteraar

De 100% natuurlijke bodemverbeteraar Biovin [Biovin biologische bodemverbeteraar (bioplantenvoeding.nl)] bestaat uit druivenrestanten en speelt een sterke rol in de ontwikkeling van mycorrhiza. Het bevat onder andere stikstofbindende bacteriën (actinomyceten) en SAR-microben (Systemic Aquired Resistance), welke bijdragen aan een verbetering van de weerstand van de plant. Zo zorg je met Biovin of Terra Pulse (Biovin granulaat) voor een betere plantgezondheid en –groei, de opbouw van waardevolle organische stoffen in de bodem én de groei van essentiële bodembacteriën. Ideaal voor je bloemenborders, maar ook voor de moestuin en het gazon!

 

Het perfecte gazon

Voor elke plantsoort is er een perfect afgestemde, biologische voeding. Om te beginnen met het gazon: zo zorg je met de oplosbare biostimulant PHC Flexx voor een betere groei van je gazon. Kampt je grasveldje met droogheid? Dan zorgt structuurverbeteraar Yuccah dat de bodem meer vocht vasthoudt. Een zwaar belast gazon wordt groener dan dat van de buren met Turf Saver, dat de opnamecapaciteit van het gras met maar liefst 700% verbetert!

 

Elke plant de juiste voeding

Lees meer  Dit accessoire maakt jouw tuin helemaal af!

Wil je je hagen de beste start geven? Dat kan door Vertimulch toe te dienen, ook wel de all-in-one oplossing voor de bodem genoemd. Voor de siertuin en moestuin is Flower Saver een goede biologische voeding, maar ook Fulvic 25 is bezig aan een opmars. Deze natuurlijke bodemverbeteraar in de vorm van humus en fulvine wordt gewonnen uit Nederlands grondwater.

 

Goede start in potten

Of het nu gaat om een olijfboom, een kuip- of hangplant, een gezonde start begint ook in potten bij de wortels. De Healthy Start Tabletten zijn ideaal voor wie even geen omkijken meer wilt hebben naar de bemesting: ze werken het hele jaar door. De 100% organische meststoffen werken krachtiger dan kunstmest en zijn uitgerust met de juiste bodembacteriën.

 

Meer biologische meststoffen vind je op www.bioplantenvoeding.nl, de toonaangevende webshop in Nederland en België.