Kijk jij ook al uit naar de lente? Met bollen op pot kun je de geuren én kleuren van het voorjaar nu al in huis halen. Van januari tot en met april zijn de onderstaande lentetoppers volop verkrijgbaar. Ideaal om je huis, tuin, terras of balkon van kleur en geur te voorzien.

Kleurexplosie

Muscari, beter bekend als blauwe druifjes, zijn ook heel geschikt als bol op pot. Een groot voordeel aan deze bollen is dat ze een lange houdbaarheid hebben in vergelijking tot vele anderen op pot. Een minder bekende variant is de White Muscari, de witte druif. Combineer ook eens de witte druifjes met de blauwe druifjes in één pot voor een speels effect.

muscari_blauwe_druifjeskrokus

Krokussen

Krokussen komen vooral voor in de kleuren wit, paars en geel. Het is een typische lentebloeier die buiten als één van de eersten zijn gezicht zal laten zien. Iedere kale of kleurloze plek in de tuin, en ook in huis, is binnen no time opgefleurd met deze vrolijke bloem.

Tulpen

Tulpen zijn er in alle soorten en maten. Hoewel deze kleurrijke bloeiers in de tuin pas rond april opkomen, zijn ze nu al verkrijgbaar als bol op pot. Ook hier kun je variëren met meerdere kleuren of juist één kleur voor een modern effect.

Geurexplosie

Zoete lentegeuren bereik je het beste met hyacinten of crème-witte narcissen. Vooral de hyacint staat bekend om zijn heerlijke zoete parfum. Door verschillende soorten op diverse plekken te zetten verspreid zich een heerlijke lentegeur door huis en tuin.

narcis_hyacint_bloembak

Langer genieten van bollen op pot

Gooi niet de bollen weg wanneer de bloemen uitgebloeid zijn! Je kunt deze gewoon planten in de tuin, zodat je er volgend jaar ook weer plezier van hebt.

Kale plekken in je border?

De bollen op pot zijn ook ideaal voor op het balkon of in de tuin. Ook als je afgelopen najaar bent vergeten om bloembollen te planten kun je deze nu nog in je border planten.

Lees meer  Voortuin wordt bostuin

Haal ze simpelweg uit het potje en stop ze direct in de grond. Of stop je bloembakken op je balkon vol verschillende bolsoorten. Ze kunnen prima tegen een paar graden vorst en je creëert in een handomdraai een prachtige lentetuin.

Tuinen.nl nieuwsbrief