Een vloertegel is een van de meest bepalende factoren voor je woninginrichting. Wil je tuintegels kopen? Dan is het van belang om je eerst te oriënteren. Er zijn namelijk veel verschillende stijlen: industrieel, landelijk of bourgondisch. Vloertegels hebben hierdoor niet alleen een functioneel karakter, maar ze bepalen ook voor een groot deel de stijl van jouw woning. Wil je je laten inspireren door deze verschillende stijlen? Dit zijn de vloertegel trends van dit najaar!

Kleuraccenten

Vloertegels zijn verkrijgbaar in eindeloos veel kleuren. Er zijn verschillende kleurencombinaties mogelijk, en dit wordt ook steeds vaker toegepast. Zo wordt er steeds vaker gebruik gemaakt van tegels met een bepaalde print. Ook verschillende kleuren, zoals metallic of koper- en bronstinten zijn steeds zichtbaarder. Bij het kleurgebruik is het echter wel belangrijk om een eenheid, aan de hand van neutrale kleuren, te creëren. Dit zorgt voor rust in de ruimte, waardoor de vloertegels beter tot z’n recht komen.

Structuren

De visgraatvloer is een van de meest populaire opties onder de vloeren. Naast een visgraatvloer maakt de Hongaarse punt ook steeds meer zijn opmars. Bij de Hongaarse punt worden de zijkanten van de tegels afgeschuind, waardoor er een v-vorm ontstaat. Door het keramiek is het mogelijk om de vloertegels in zowel je badkamer, woonkamer als je slaapkamer te leggen. Wanneer je de vloer in de badkamer legt, is het wel verstandig om naar de antislipwaarde van de vloer te informeren. Veiligheid staat voor alles!

Daarnaast is er ook een verschuiving gaande van horizontale naar verticale vloertegels. Het bijkomende voordeel van verticale vloertegels is dat het een ruimte groter, en met name hoger maakt. Deze structuur zie je ook steeds vaker op de wand terugkomen.

Vormen

Vloertegels zijn verkrijgbaar in allerlei vormen. Naast vierkante of rechthoekige tegels, zijn er tegenwoordig ook zeshoekige tegels. Vanwege de speelse vorm worden deze tegels ook wel honingraattegels genoemd. Deze vorm zorgt voor een unieke uitstraling aan jouw vloer en wordt vaak gebruikt in kleinere ruimtes. Daarnaast wordt deze trendy tegel ook gebruikt voor op de wand. Door dit te combineren met neutrale vloer- of wandtegels, creëer je een identieke stijl.

Vloertegels kopen - sponsored

Formaten

Wanneer je vloertegels gaat kopen zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Zo is de afmeting van de vloertegel een van de belangrijkste factoren voor de uitstraling van jouw woning. Naast het gebruik van kleine tegels wordt er ook steeds vaker gekozen voor grotere vloertegels. Deze trend zet zich ook voort op de wand. Vanwege de grootte is het wel verstandig om deze tegels door een ervaren tegelzetter te laten plaatsen. Zo weet je zeker dat de vloertegels naar toebehoren worden geplaatst!

Uitstraling

Er zijn verschillende soorten materialen die ook dit najaar weer terug komen. Denk bijvoorbeeld aan de imitatie marmerlook tegels, de betonlook tegels en de houtlook tegels. Zo creëer je met de houtlook tegels een sfeervolle ruimte en zorgen de betonlook tegels voor een robuuste en eigentijdse uitstraling. Daarnaast heb je met de marmerlook tegels weinig tot geen onderhoud nodig. Stuk voor stuk geven ze een eigen draai aan jouw badkamer, slaapkamer en/of woonkamer.