Vers, onbespoten en gezond fruit uit eigen tuin is in korte tijd razend populair geworden. Voordat de eerste zoete aardbeien of blozende appels kunnen worden geplukt, moet er natuurlijk wel wat werk worden verricht. Fruit uit eigen tuin zet alle werkzaamheden overzichtelijk op een rij.

Aan de slag in de moestuin

De plek van fruitbomen en -planten en de verzorging ervan zijn van groot belang voor het resultaat. Waar groeien aardbeien het best? Heeft een appelboom zon of juist schaduw nodig? Moet er worden bemest of niet? En hoeveel water moet je eigenlijk geven? Dit boek geeft inzicht wanneer er moet worden geplantbemestbewaterd, gesteund of geoogst en is zo een onmisbare hulp bij het efficiënt telen van fruit.

Tuinier Carol Klein is bekend van Groente uit eigen tuin en de Groente uit eigen tuin jaarplanner. In Fruit uit eigen tuin geeft ze op haar gebruikelijke energieke en enthousiaste manier al het groenadvies dat nodig is om aan de slag te gaan met het telen. Het boek is een praktische gids, boordevol heldere adviezen en tips voor zowel beginners als meer ervaren amateur-fruittelers. Naast favoriete fruitsoorten als peren, appels en aardbeien komen ook minder voor de hand liggende soorten aan bod, zoals citroenen, vijgen, moerbeien en cranberry’s.

Over de auteur van Fruit uit eigen tuin

Carol Klein is één van de invloedrijkste tuiniers van Groot-Brittannië. Zij is medepresentator van het populaire tuinprogramma Gardeners’ World en schrijft diverse columns. Carol Klein heeft een eigen kwekerij in Devon. Eerder verschenen van haar Groente uit eigen tuin en de Groente uit eigen tuin jaarplanner.

Bestel Fruit uit eigen tuin van Carol Klein >>

Gebonden met stofomslag, 224 pagina’s
ISBN 9789021546506


Lees ook:

– Meer boekentips
– De moestuin
Lees meer tips over fruit
Bekijk ook de plantengids
– Recepten
– Tuintijdschriften

Lees meer  Hooikoortsbestrijding in eigen tuin