In de tuin kun je altijd wel bezig blijven. Toch is het ook belangrijk om eens de tijd te nemen om te genieten in de tuin.  Maak plaats voor een loungeset en partytent en zet de barbecue maar alvast aan!

Comfortabele tuinmeubelen

Tuinmeubelen dragen bij aan het comfort én aan de sfeer van je tuin.  Vooral een loungeset is heel geschikt om lekker op te genieten in je tuin. Kies voor een houten, aluminium of wicker loungeset.

Tuinset in de tuin

Zit je liever wat hoger of vind je het gezellig om met elkaar te eten aan een hoge tafel, kies dan voor een tuinset met twee, vier of zes stoelen. Een tuinset staat ook vaak direct al heel gezellig en sfeervol in de tuin.

Barbecue aan én genieten in de tuin!

Een vers stokbroodje, een salade, een glaasje wijn, de zon en natuurlijk de heerlijk geur van het lekkere eten dat bereid wordt: barbecueën is een feest! Kies een barbecue op gas, elektriciteit of houtskool, een compact of zelfs draagbaar model, of ga voor een uitgebreide buitenkeuken. Het grote aanbod maakt het kiezen ietwat lastig, maar ook wel erg leuk, want alle barbecues hebben stuk voor stuk unieke mogelijkheden. Zo kun je verschillende kogelbarbecues uitbreiden met accessoires als een poffertjespan, pizzasteen, paellapan of gevogeltestomer! Maar ook verschillende open grillbarbecues kun je gebruiken voor het bakken van poffertjes of paella.

Veilig barbecueën 

Welke barbecue je ook kiest, ga altijd veilig te werk:

  • Houd rekening met de windrichting; zet je barbecue het liefst op een plek uit de wind. Of in ieder geval zo dat je gasten niet in de rook zitten.
  • Gooi nooit spiritus, benzine of petroleum op de barbecue; gebruik liever aanmaakblokjes.
  • Gebruik de barbecue nooit binnen; je loopt hierdoor kans op een koolmonoxidevergiftiging.
  • Zet een gasfles altijd naast de barbecue, nooit eronder! Zet de fles goed rechtop en check eerst de datum en de slang op gaatjes. Steek de barbecue aan op het moment dat je het gas opendraait.
  • Zet de barbecue op een stevige ondergrond en laat hem staan als hij brandt.
  • Let bij een elektrische barbecue op met water. Zet hem niet naast een vijver of zwembad en pas op met regen.
Lees meer  Nederland houdt van tuinieren

Feestelijk genieten met een partytent

Of het nu regent of juist veel te warm is; een partytent biedt uitkomst. Met regen zit je droog en op warme dagen in de schaduw! Ook bij wind vind je beschutting in een partytent. En wat dacht je van die heerlijke zomeravonden: een partytent zorgt dan voor warmte en sfeer.

Zoek jij nog naar geschikte partytent, barbecue of buitenkuiken om je tuin op te fleuren? Neem dan eens kijkje bij de lokale bouwmarkt of het online portaal van GAMMA.

Foto: Weber