In de Hortus Botanicus Amsterdam is vanaf 24 maart t/m 18 juni 2017 middels een buitententoonstelling een selectie te zien van de winnaars en genomineerden van de jaarlijkse 'International Garden Photographer of the Year' competitie. Deze zijn geselecteerd in verschillende categorieën; van indrukwekkende macro’s tot mistige bossen en adembenemende landschappen; allen geïnspireerd door de wonderlijke wereld van planten.

 

IGPOTY

International Garden Photographer of the Year is ‘s werelds grootste en meest belangrijke competitie en tentoonstelling op het gebied van tuinen, planten, bloemen en botanische fotografie. Fotografen van over de hele wereld doen mee aan de IGPOTY competitie, welke elk jaar van februari tot oktober wordt gehouden. De thema’s zijn tuinen, natuur, bloemen planten en landschappen.

Ieder jaar worden de winnaars bekend gemaakt in één van Engelands mooiste tuinen, de Royal Botanic Gardens in Kew. Ook de hoofdtentoonstelling vindt hier plaats, waarna de tentoonstelling verder reist door het Verenigd Koninkrijk en de rest van de wereld. 
 

Activiteiten in de Hortus

Naast de indrukwekkende outdoor-tentoonstelling in de tuin organiseert de Hortus tijdens deze periode diverse workshops en themarondleidingen rondom de onderwerpen fotografie en planten. 

 

Openingstijden

Dagelijks 10.00 tot 17.00
 

Entree

Volwassenen € 8,50
Kinderen 5 t/m 14 € 4,50
65+ € 4,50

Bezoekadres

Hortus Botanicus Amsterdam
Plantage Middenlaan 2a
1018 DD Amsterdam
 

Ga naar de website van het evenement
 

Foto: Emma Jacobs – Wildflower Wilderness – IGPOTY competition 9

Lees meer  Ben van Ooijen; columnist Ben in de tuin