Voor mijn gevoel is het al weer heel lang geleden dat ik de knoflooktenen in de grond heb gestoken.

Met de mobiel in m’n hand heb ik het hele verhaal vastgelegd. Gewone knoflook van de lokale supermarkt was het beginpunt van deze reis. Ik heb met verbazing gekeken hoe snel de groei er in kwam. Al snel kwamen de eerste groene punten boven de grond uit.
knoflook_oogsten_moestuin

Effe wachten

En dan moet je wachten, wachten tot je een ons weegt. De knoflook groeit een beste tijd door en is, volgens de boeken, in juni / juli te oogsten.
Nu kan ik lang wachten, maar dan opeens ben ik er klaar mee. De schop moet in de grond.
knoflook_oogsten

Wat een geur…!

Ik heb de bollen de grond uit gewerkt. Naast de knoflookbol komt ook gelijk de geur van knoflook vrij. Wat een heerlijk sterke geur!
En daar sta je dan, met een grote bos knoflook onder je arm. Nou moet je weten dat we lopend naar de moestuin gaan en ik dus een heerlijk wandeling met die bos onder mijn arm naar huis heb moeten maken. Het viel me op dat mensen met een grote boog om me heen liepen. Was daar een reden voor?
knoflook_oogsten_michels_moestuin

Eerst drogen, dan vlechten….

Nu hangen de bossen knoflook in de schuur te drogen. En ja, ook hier weer die heerlijke geur. Na het drogen gaan we vlechten… het is net echt zo……

Eet smakelijk straks!


Lees meer – Zelf knoflook kweken

Bekijk meer – Vlog: Michel steekt zijn tenen in de grond

Groeten,

Michel


Jouw reactie

Heb jij ook ervaring met het kweken van knoflook? Of wil je Michel laten weten wat je van zijn verhalen en avonturen in de moestuin vindt?

Lees meer  Superfood rode bieten kweken