Sinds een jaar of drie heb ik een pruimenboompje in de moestuin staan. Vraag me niet welke variëteit het is, we hebben het boompje gekocht bij ‘een Duitse discounter’ in ons dorp. Het was een pruimenboom in een kartonnen doosje, dat belooft wat!

Ik moet zeggen, groeien doet ‘ie wel. Flink wat blad, lange scheuten en dit jaar voor het eerst ook pruimen. Begin van dit jaar (eind maart) liet ik al prachtige bloesem zien in een eerdere blog, deze zijn nu uitgegroeid tot heerlijke pruimen. Denk ik…….

Schattige parkieten

We hebben in ons deel van het land te maken met een gezellig gekleurde vogel; de halsband parkiet. Ziet er leuk uit, maakt gezellig veel lawaai en leeft in groepen. Maar wat nog erger is, ze zijn dol op fruit. In de loop der jaren zien we ze steeds meer, ook lekker rondvliegend bij onze moestuinen. En laten ze nou dol zijn op pruimen!

Bijna de gehele oogst aan pruimen is verpest. De vliegende vrienden (laat ik het maar even netjes zeggen) vreten uit elke pruim een hap, en zodoende kan ik alles wegsmijten. Slechts een handvol pruimen heb ik weten te redden, maar deze waren dan ook nog niet rijp.

Maar ja, bij mij gaat het tot nu toe slechts om een pruimenboompje. Ik gooi er volgend jaar wel een netje overheen. Je zal toch professioneel fruitkweker zijn, dan heb je pas echt een probleem.

Nou, eet smakelijk met alles wat je wel kunt oogsten!

Michel

Lees meer  Zelf aardappels kweken