Onlangs hebben we met het Groentekweekproject Middelbare Scholen van CANNA een dag georganiseerd in de stijl van ‘Samen aan tafel’.

Biologische boerderij Het Schop

Dertig leerlingen en hun docenten, kwamen te samen op Het Schop. Het Schop is een schitterende biologische boerderij in Hilvarenbeerk. We hebben deze dag de leerlingen en docenten van de verschillende scholen bij elkaar gebracht om hen een leuke en leervolle ervaring mee te geven omtrent Indoor Growing.

Samen aan tafel

Samen aan tafel is een initiatief voor 2018brabant voor informatie www.brabant.eu. We hebben met ons project deelgenomen aan dit initiatief, omdat leerlingen op deze manier het gehele plant proces van zaadje, plant, vrucht, bereiding, tot eten mee zouden krijgen.

Verschillende workshops

Nadat iedereen gearriveerd was met kisten vol zelfgeteelde verse groente zijn we gestart met het programma. De leerlingen werden verdeeld in groepen van tien en volgde in deze groepen een roulerend programma. Groep één volgde een kookworkshop, groep twee kreeg een rondleiding over de biologische boerderij en groep drie maakte dieren van stro. Na een uur werd er gewisseld. Het was erg leuk om het enthousiasme van de leerlingen en hun docenten te zien.

samen_aan_tafel

Samen eten
Om 18:00 uur werden de gasten verwelkomd, die alleen tijdens het eten aanwezig zouden zijn. De leerlingen diende het eten op, dat die middag in de kookworkshops bereid was. Tijdens het eten werd er een film gedraaid, deze film ging over het groentekweek project op de verschillende scholen, zodat de leerlingen en docenten van elkaar konden zien, wat ze precies gedaan hadden met betrekking tot Indoor Growing.

Na het eten hebben we de dag afgesloten. Het was een leuke, leerzame en succesvolle dag.

Lees ook:
Lees meer over het Groentekweekproject Middelbare Scholen
Tips voor in de moestuin
Bekijk de moestuinkalender van deze maand
Tuinvideo’s op TuinenTV
Alles over beplanting