Wil je van jouw tuin een verlengstuk van je huiskamer maken? Zorg er dan voor dat het terras net zo sfeervol is! Er zijn een aantal slimme dingen die je direct kunt doen om het gezellig te maken in jouw tuin. Van de juiste verlichting tot een zitje om de vuurkorf; wij geven je drie tips om het gezellig te maken in de tuin.

Zitje om de vuurkorf

Voor wie graag lang buiten zit in het voorjaar, de zomer of het najaar is de vuurschaal of vuurkorf ideaal. Door hier een gezellig zitje omheen te creëren zorg je voor een authentiek kampvuur sfeer. Nodig familie en vrienden uit en borrel tot in de late uurtjes op je eigen verwarmde terras. Wist je dat er speciale roosters zijn voor jouw vuurkorf zodat je deze eenvoudig omtovert tot een grill? Zo bereid je direct een smakelijk hapje met een echte rooksmaak, zonder dat je de hele avond alleen achter de barbecue hoeft te staan. Als jij juist niet gek bent op rook of als je een kleine tuin hebt en je buren hier last van krijgen, kan je ook kiezen voor een zitje onder een overkapping met heater.

Slimme verlichting

Met de juiste verlichting in de tuin zorg je voor sfeervolle accenten. Plaats heldere verlichting bij het terras en de paden, terwijl je bepaalde bomen of struiken mooi op laat vallen door hier een spotje bij te plaatsen. Voor extra sfeer kies je voor dimbare tuinverlichting, waarbij je de lichtsterkte zelf kunt bepalen. Zo creëer jij eenvoudig een specifieke sfeer in de tuin. Slimme verlichting is gemakkelijk in te stellen vanaf je telefoon. Zo zet je de verlichting aan vlak voordat je thuis komt, of schakel je deze uit als je in bed ligt. Via Pricewise vind je eenvoudig het goedkoopste sim only-abonnement dat past bij jouw gebruik. Kies bijvoorbeeld voor een abonnement met extra veel data als je veel gebruik maakt van slimme apparatuur en de bijbehorende apps.

Lees meer  Zitten in jouw tuin zoals het jou uitkomt

Kleurrijke kussens op je tuinset

Een tuinset zorgt al voor een uitnodigende plek in de tuin. Met kleurrijke kussens maak je het nog gezelliger. Wist je dat er ook speciale warmtekussens zijn? Deze zijn ideaal als het eigenlijk net te koud is om in de tuin te zitten. De kussens houden je lekker warme en voelen comfortabel en zacht aan. Om je terras te betrekken bij de woonkamer is het verstandig om te kiezen voor kussens in dezelfde kleuren als diet je binnen gebruikt. Zo maak je van binnen en buiten één geheel. Trek de kleur of het thema ook door in je buitenkleed en overige accessoires.