Het vakantiegevoel in huis halen? Dat doe je door een strandthema naar je eigen tuin te halen en de tuin onder te dompelen met karakteristieke strandelementen. Combineer een beetje zand in de tuin met planten als bamboe en tuinmeubels in zachte tinten. Deze zomer ga jij gewoon op vakantie in eigen tuin!

Inrichting beachtuin

Kleuren die perfect in de beachtuin passen zijn blauw, grijs en aardetinten. De lichte kleuren zorgen voor de sfeer van een strandtent, de zee en het strand. Natuurlijk mag een comfortabel loungebed of een hippe hangstoel niet ontbreken op jouw terras. Met je voeten in het zand geniet je van de zon terwijl je een goed boek leest. Ook in de late uurtjes wil je blijven genieten van de tuin. Kies voor mooie lampions voor sfeervol licht en kijk of je de ruimte hebt voor een tuinhaard. Deze geeft niet alleen veel warmte af, maar is ook een echte sfeermaker. Zo geniet je van lange en gezellige zomeravonden. Vergeet niet om energieleveranciers te vergelijken, zodat je zowel binnen als buiten profiteert van goedkope energie.

Bamboe en helmgras voor strandgevoel

Door in de borders verschillende bamboeplanten, helmgras of andere sierlijke grassen te plaatsen, krijg je een echt strandgevoel. Deze kunnen ook mooi in grote plantenpotten staan, bijvoorbeeld onder je overkapping of op het terras. Bamboe lijkt erg op strand- en duinplanten en is er in vele soorten en maten. Kies bijvoorbeeld voor een compacte soort als je de tuin graag een open uitstraling wilt laten behouden. Of ga voor een hoge soort die tot wel vier à vijf meter hoog kan groeien. Er zijn ook veel bamboe soorten die niet gaan woekeren, maar juist mooi polvorming worden, bijvoorbeeld de Fargesia. Bamboe blijft ook nog eens mooi groen in de winter en vraagt weinig onderhoud.

Ontspannen in de hangmat

Met een heerlijke hangmat creëer je eenvoudig en snel een comfortabel vakantieplekje in de tuin. In de hangmat kun je lekker dutten, een boekje lezen of dagdromen over een toekomstige vakantie. Bevestig de hangmat aan een boom of schutting en check of deze stevig genoeg is. Als er geen bevestigingspunten in de buurt zijn kun je ook zelf palen in de grond slaan en de hangmat hieraan bevestigen. Zet een bijzettafeltje naast de hangmat voor je boek en glas drinken, en jouw chillplekje is helemaal compleet.

Lees meer  Dit accessoire maakt jouw tuin helemaal af!

Plekje voor de kinderen

Heb jij kinderen? Dan is het leuk om ze een eigen speelplekje te geven in de tuin. Maak bijvoorbeeld een speelhuisje van eikenhout of een leuke schommel, die mooi aansluit bij de rest van de stijl van de tuin. Als bodembedekking kun je hier ook kiezen voor zand. Hier kunnen de kinderen lekker in spelen en dat zorgt voor een strandgevoel.