Aan de slag met de vijver

Rond de vijver wordt het langzamerhand kaler. Na een zomer lang genieten is de vijver toe aan onderhoud en vernieuwing. In het najaar is onderhoud erg belangrijk. Zo heeft u ook het volgende jaar weer veel plezier van de tuinvijver.

Handige fonteinpomp

PowerClear is een compacte fonteinpomp met geïntegreerd UV-apparaat en filterfunctie voor gebruik onder water. PowerClear 5000 is geschikt voor vijvers met een volume van max. 5000 liter. Een compacte combi-oplossing, waarmee de functies filteren, reinigen en pompen in één apparaat gebruikt worden.

 

Mogelijkheden van de PowerClear

De PowerClear-pompen beschikken over synchroonmotortechniek met een speciaal Fiwaaiersysteem SIS. Ze zijn met een keramische bron en een krachtige magneet uitermate geschikt voor continu gebruik. Daarnaast is de pomp gekoppeld aan een voor onderwatergebruik geschikt UV-C-apparaat. De twee regelbare uitgangen zorgen voor veel combinatiemogelijkheden. Door een kijkglas is op ieder moment controle
mogelijk of het apparaat nog functioneert. De PowerClear apparaten zijn voorzien van een veiligheidsonderbreking. Met dit unieke apparaat hoeft u geen filter of UV-C apparaat op de oever te plaatsen en blijft de vijver mooi om te zien.

Tip: als de spuithoogte van een fontein hoger is dan de helft van de doorsnede van de vijver, valt er water buiten de rand.

Lees ook:
Aanschaffen van de PowerClear
Meer informatie over vijverproducten
Vijverkalender

 

Lees meer  De tuin aanplanten in de herfst