De yucca, ook wel bekend als Palmlelie, staat bekend om zijn puntige bladeren. Het is een stoere plant die op een dikke, stevige stam staat. Mooi voor een urban jungle of strakke inrichting.

Typisch voor de yucca zijn de stevige stammetjes met daarop een explosie van groen-geel-grijs gekleurde, leerachtige bladeren die eindigen in een punt.

Standplaats van de yucca

Zet de plant op een lichte plaats, maar niet in de volle zon. De palmlelie kan eventueel ook op een raam op het noorden worden geplaatst, zolang de plant maar direct tegen het raam staat.

 

Yucca is een stoere kamerplant, een palm met dikke stam. Soetere Urban Jungle look

Verzorging van de Yucca

Geef de Yucca in de zomer regelmatig water en af en toe plantenvoeding. In de winter heeft de Yucca minder water nodig, je kunt de plant zonder zorgen een aantal weken geen water geven. Het is wel belangrijk dat je, zowel in de zomer als in de winter, de potgrond tussen de gietbeurten licht laat uitdrogen om wortelrot te voorkomen. Wordt de stam aan de onderkant van de plant slap? Stop dan een tijdje met water geven en minder de gietbeurten.

Gele of bruine bladeren

Heeft jouw palmlelie last van verkleuring van de bladeren? Gele bladeren betekenen meestal een teveel aan water, terwijl bruine bladeren wijzen op verbranding. Zet bij het spotten van bruine bladeren daarom de plant wat verder van het raam.

Snoei van de Yucca

Groeit hij door de goede verzorging erg hard? Met een snoeibeurt breng je de Yucca weer terug naar de door jou gewenste proporties.

 

Op zoek naar andere stoere planten?  – Bekijk 5x stoere mannenplanten

Lees meer  Dahlia