Vipmedia koopt Tuinen.nl

Team Tuinen.nl

Met de aankoop van Tuinen.nl is uitgeverij Vipmedia Publishing & Services de grootste speler op de Nederlandse markt geworden als het gaat om printuitgaven, websites en social media op het gebied van tuinen en tuinieren. ,,Tuinen.nl heeft 1,7 miljoen unieke bezoekers per jaar en is een geweldige aanvulling op onze  portefeuille’’, zegt hoofdredacteur Jacqueline Leenders, die ook verantwoordelijk is voor de andere tuintitels van Vipmedia. ,,Het mooie is dat we de doelgroep die geïnteresseerd is in tuinieren nu nog verder kunnen vergroten en nog specifieker kunnen bedienen, van jong tot oud.’’

Tuinen.nl biedt laagdrempelige, praktische informatie en inspiratie voor iedereen die in de tuin aan de slag wil, terwijl TuinSeizoen zich meer richt op de ervaren hobbytuinier. Met De Tuin op Tafel bereikt Vipmedia moestuinliefhebbers die ook graag in de keuken staan en LandIdee richt zich op mensen die houden van landelijk leven met aandacht voor tuin, natuur, interieur en cultureel erfgoed. Twee keer per jaar verschijnen de specials Tuinontwerp, bedoeld voor iedereen die gaat verhuizen of de tuin wil renoveren.

De aankoop van Tuinen.nl biedt merken nog meer mogelijkheden om heel specifiek bepaalde consument doelgroepen  te bereiken. Alle tuintitels samen zijn goed voor een bereik van 3 miljoen bezoekers per jaar. Er wordt ingezet op verdere online groei in 2019.

Tuinen.nl bestaat al sinds 1997 en was de laatste jaren in handen van Floramedia; drukkerij van communicatiemiddelen voor de groene markt zoals  plantenlabels, potcovers, zaadzakjes en andere plantverpakkingen.

 

Meer weten over de overname? Of ben je benieuwd naar adverteermogelijkheden?

Neem contact op met:
Marc Cruyplant
Sales manager tuincluster
Mail: marc.cruyplant@vipmedia.nl
Bel (NL): +31 (0)76 530 17 28
Bel (BE): +32 (0)3 645 53 02
Bel (BE): +32 (0)475 68 26 45

Edwin Fijnaut
Online sales manager
Mail: edwin@vipmedia.nl
Bel: +31 (0)6 24 49 94 91

 

Lees hier meer over de tuincommunity van Vipmedia.