Hoe meer de zon zich laat zien, hoe meer de bloemenzaak verandert in een grote ‘snoepwinkel’. De ene bloem nog mooier dan de ander. Ze bezorgen je echter allemaal een geweldig zomergevoel. Creëer daarom je eigen zomersfeer met seizoenbloemen!

Kies maar uit

De keuze in zomerbloemen is zo groot dat je af en toe niet meer weet wat je kiezen moet. Kies je voor stoere, ronde bloemen zoals zonnebloem of dahlia? Of ben je een liefhebber van luchtige bloemen zoals vrouwenmantel en lamsoor? En dan zijn er bloemen in de vorm van vrolijke rokjes en klokjes zoals Campanula en Lavatera. Met lupine heb je met één steel in een klap heel veel bloemetjes te pakken.
zomerbloemenbos-pioenrozen-en-astilbe

1. Zachtroze wolk

In mei barst de bloemenzomer los met de pioenrozen. Schik een boeket van zachtroze pioenen en roze Astilbe. De zachte tinten en de stoere pioenen in combinatie met de luchtige bloemen maken dit boeket zo mooi. Jaarlijks worden bij veel bloemisten de zogenoemde Pioenweken gehouden.

Zomerbloemen-moestuinboeket

2. Moestuinboeket

Dit zomerboeketje lijkt uit de eigen moestuin te komen, maar komt toch echt van de bloemist. Bloeiende munt, salie en lavendel zorgen voor de heerlijke geur en kleur. De mini-artisjok en edelweiss geven het boeketje ‘body’.

zomerbloemen-gladiolen-boeket

3. Via Gladiola

De gladiool is een zomerse bloem met lekker veel lengte. Door verschillende kleuren met elkaar te mixen krijg je een extra feestelijke sfeer. De gladiool staat symbool voor kracht en overwinning en dat is wel heel toepasselijk voor alle deelnemers aan de Nijmeegse vierdaagse. Daarmee kun je de helden op de Via Gladiola prima verwelkomen.
zomerbloemen-ereprijs-gladiool-vuurpijl-leeuwenbek-cleopatra

4. In de kring

Kies de mooiste bloemen met heel veel bloemetjes aan één steel. Neem een ronde vaas, zet die in een schaal met water en zet de bloemen met lint of masking tape vast rond de vaas. Zorg dat ze met de voeten in het water staan. De solisten in deze mooie creatie: gladiool, ereprijs, vuurpijl, leeuwenbek en naald van Cleopatra.
zomerbloemen-vaasjes-saponaria, vrouwenmantel, akkerscherm en gloriosa

Lees meer  Rozen in een stadstuin

5. Op hoge poten

Bevestig mini-vaasjes met masking tape aan bamboestokken. Steek de stokken in de grond op een plek die je vanuit huis goed ziet en vul de vaasjes met luchtige bloemen zoals Saponaria, vrouwenmantel, akkerscherm en Gloriosa.
zomerboeket-zomerbloemen-dahlia-allium0zilverdistel

6. Een feest

Zet dit boeket met alleen maar ronde bloemen op tafel en het is meteen een groot zomerfeest. Maak het nog feestelijker met glazen waarin je bloemen te water hebt gelaten. Dit weelderige boeket bestaat uit dahlia en zonnebloem, de diva’s onder de zomerbloemen, aangevuld met Scabiosa, Asclepias, Zinnia, zilverdistel en korenbloem.

zomerbloemen-onder-stolp

7. Botanisch stilleven

Creëer een botanisch stilleven met bloemen onder cloches, de trend van dit moment. Hier vormen de glazen stolpen het onderkomen van onder meer korenbloem, dahlia en artisjok.

zomerbloemen-kleine-vaasjes-campanula-lavatera

8. In de rij

Zet een rij vaasjes voor het raam, vul ze met water en in elk één bloem. In deze vensterbank zijn dat bloemen in de vorm van klokjes en rokjes zoals Campanula, witte Lavatera en oranje Sandersonia. Je kunt ze prima combineren met sierui en gentiaan.

zomerboeket-vaasjes-gloriosa-vrouwenmantel en lamsoor

9. Op een dienblaadje

Zet een dienblad vol verschillende vaasjes en vul ze met luchtige, bijna transparante bloemen. Hier zijn dat vrouwenmantel, lamsoor en Gloriosa.

verticale bloemen met campanula, lavatera, gentiaan en sandersonia

10. Luchtacrobatiek

Bloemen als luchtacrobaten. Hang een lampenkapframes op, waaraan je vervolgens vaasjes hangt met bloemen in de vorm van klokjes en rokjes zoals Campanula, Lavatera en Sandersonia en gentiaan.