Een moestuinbak is ideaal om te moestuinieren in een kleine tuin, op je terras of het balkon. Met zo’n compacte bak heb je onder andere minder onkruid en je hoeft minder te bukken, maar er zitten nog meer voordelen aan een moestuinbak.

Grond warmt sneller op

Wil je niet heel je moestuin omspitten en aanpassen dan is een moestuinbak de ideale optie. Je hoeft de bak alleen maar te vullen met de juiste grond, zoals biologische en turfvrije tuinaarde. Dit is hoogwaardige grond die een perfecte basis vormt voor jouw plantjes. Als je tuiniert in een moestuinbak is het voordeel dat de grond sneller opwarmt. In de vollegrond blijft de kou van de wintermaanden namelijk langer zitten en daar heb je bij een moestuinbak geen last van. Je kunt hierdoor vroeger beginnen met zaaien en uiteindelijk eerder oogsten.

Verplaatsbaar en minder bukken

Moestuinbakken zijn er in allerlei soorten en maten. Je kunt een moestuinbak gewoon op de grond zetten, maar je hebt ook verhoogde moestuinbakken en tafelmodellen. Hierdoor hoef je niet telkens te bukken om bij de grond te komen. Je krijgt dus minder last van je rug of je knieën en het is handig voor mensen die slecht ter been zijn. Daarnaast is het mogelijk om een losse bak te verplaatsen. Bijvoorbeeld als je merkt dat jouw planten meer of juist minder zonlicht nodig hebben. Of de moestuinbak in tijden van droogte verplaatsen naar een schaduwplek of naar een plek waar je gemakkelijker met de tuinslang kunt komen.

Minder onkruid

In een moestuin is onkruid onvermijdelijk. Het weghalen van onkruid is een taak die niet iedereen graag uitvoert. Met een moestuinbak heb je hier veel minder last van. Er waaien minder gemakkelijk onkruidzaden in. Een moestuinbak zorgt voor een duidelijke afscheiding tussen jouw moestuin en de rest van de tuin. De tijd die je normaal kwijt bent aan onkruid wieden, kun je nu dus besteden aan andere tuinklusjes.

Lees meer  Waarom is de taxus een goed alternatief voor de buxus?

Minder opspattende modder

Omdat je planten met groente en fruit in een moestuinbak zijn gescheiden van de rest van de omgeving, heb je ook minder opspattend modder. De oogst wordt minder snel vies en door de beperkte ruimte gaan planten ook minder snel woekeren. En juist omdat je maar beperkt de ruimte inneemt, is een moestuinbak een goede optie in een kleine tuin of op je balkon.

Ecotuintje levert duurzame moestuinbakken en -tafels, al dan niet verrijdbaar. Hierin kweek je de lekkerste groenten en kruiden. Ecotuintje levert alles voor duurzaam en biologisch moestuinieren; van biologische zaden, turfvrije moestuingrond, vegan bemesting tot plasticvrij worteldoek. Ecotuintje biedt alles voor de milieubewuste moestuinfan.

Meer info: www.ecotuintje.nl