Nu het weer warmer wordt, is het tijd om je tuin weer klaar te maken voor gezellige avonden buiten. Of je nu een grote tuin hebt of een klein balkon, met de juiste aankleding kun je er een fijne plek van maken. In deze blog geven we je vijf tips om alle tuinsets aan te kleden voor de ultieme zomerse sfeer. Lees verder!

Comfortabele kussens

Kussens maken je tuinset van Tuinmeubelshop.nl niet alleen comfortabeler, maar ook gezelliger. Kies kussens in leuke kleuren en patronen die passen bij de sfeer van je tuin. Zorg er wel voor dat je kussens kiest die geschikt zijn voor buiten, zodat ze tegen regen en wind kunnen. Er zijn speciale waterdichte kussens verkrijgbaar, maar je kunt er ook voor kiezen om de kussens in een opbergbox te bewaren als je ze niet gebruikt.

Parasol

Een parasol is niet alleen een handig middel om jezelf te beschermen tegen de zon, maar kan ook dienen als een leuke decoratie in je tuin. Kies een parasol in een kleur die past bij de rest van je tuinset en zorg ervoor dat deze groot genoeg is om voldoende schaduw te bieden.

Verlichting

Met de juiste verlichting kun je een gezellige sfeer creëren in je tuin, ook in de avonduren. Kies voor mooie lampen die passen bij de stijl van je tuin en plaats ze strategisch rondom je tuinset. Denk hierbij aan sfeerverlichting op tafel of lantaarns op de grond. Er zijn ook speciale solar lampen verkrijgbaar die overdag opladen en ’s avonds voor verlichting zorgen zonder dat je daarvoor elektriciteit nodig hebt.

Voeg groen toe

Het toevoegen van groen aan je tuinset is niet alleen decoratief, het biedt ook vele voordelen voor jou en de omgeving. Planten en bloemen zuiveren de lucht, verhogen de luchtvochtigheid en verminderen de geluidsoverlast. Daarnaast zorgen ze voor een ontspannende en rustige sfeer in de tuin. Er zijn verschillende manieren om groen toe te voegen aan je tuinset. Je kunt bijvoorbeeld potten met planten en bloemen plaatsen op de tafel of op de grond rondom de set. Het is belangrijk om te kiezen voor planten en bloemen die geschikt zijn voor de hoeveelheid zonlicht en schaduw in jouw tuin. Kies daarnaast voor planten en bloemen die passen bij de stijl van je tuinset en bij jouw persoonlijke smaak. Een andere manier om groen toe te voegen is door middel van klimplanten. Klimplanten kunnen langs de zijkanten van de overkapping of pergola groeien en zo voor een groene wand zorgen. Hierdoor creëer je niet alleen een mooie omgeving, maar ook extra privacy.

Lees meer  Waarom zand afvoeren?

Onderhoud

Tot slot is het belangrijk om je tuinset goed te onderhouden. Maak de kussens regelmatig schoon en berg ze op als je ze niet gebruikt. Reinig het meubilair regelmatig en bescherm het tegen regen en wind door bijvoorbeeld een afdekhoes te gebruiken. Zo blijft je tuinset niet alleen mooi, maar gaat deze ook langer mee. Met deze tips kun je je tuinset op een leuke en praktische manier aankleden. Of je nu een kleine balkonset hebt of een grote loungeset, er is altijd wel iets te bedenken om je tuinset nog gezelliger te maken.