Een beetje groen in huis kan nooit kwaad, en als je in één keer je slag wilt slaan doe je dat natuurlijk met een fijne grote kamerplant. Een vrolijke groene huisgenoot kan er altijd nog wel bij. 

Wij hebben 6 grote kamerplanten op een rij gezet, dan hoef jij alleen nog te kiezen:

kamerplant_ficus

Grote kamerplant 1: Ficus

De ficus is sterke kamerplant en behoort tot de moerbeifamilie. De plant staat het liefste op een zonnige plek in de woonkamer. Houd de grond van deze plant altijd lichtvochtig door regelmatig kleine beetjes water te geven. Hoe bonter het blad, hoe meer water de plant wilt. En bestaan maar liefst zo’n 800 ficussoorten, waarvan onder andere de soorten benjamina (links), microcarpa (rechts), lyrata en cyanthistipula populair zijn als kamerplant.
kamerplant_codiaeum_variegatum

Grote kamerplant 2: Croton – Codiaeum variegatum

Mag groen van jou ook wel een beetje bont zijn? Ga dan voor een codiaeum, ook bekend als croton. Deze grote kamerplant staat bekend om de prachtig gekleurde bladeren. De codiaeum vraagt om een lichte standplaats en licht vochtige grond. Prachtige kamerplantsoorten zijn onder andere tamara (links), petra, excellent en iceton. Of ga zoals de rechterafbeelding voor een mix van Codiaeumsoorten.
Grote Kamerplant dwergdadelpalm phoenix roebelenii

Grote kamerplant 3: Dwergdadelpalm – Phoenix roebelenii

Deze palmsoort heet ook wel Phoenix roebelenii en staat graag op een lichte en zonnige plek in de woonkamer. Om de dwergdadelpalm mooi te houden is het belangrijk om de gieter er vaak bij te pakken, de palm verbruikt immers veel water. Mede dankzij zijn tolerantie voor droge lucht is dit een zeer populaire kamerplant.
Grote kamerplant lepelplant spathiphyllum

Grote kamerplant 4: Lepelplant – Spathiphyllum

De spathiphyllum is dé zuurstofplant onder de zuurstofplanten en daarnaast de ideale kamerplant voor mensen zonder groene vingers. De kamerplant staat het liefste op een niet al te zonnige plaats, een plek voor een raam aan de noordkant is ideaal. Geef de lepelplant ongeveer één tot twee keer per week water, waarbij de wortels best een beetje onder water mogen staan. De plant geeft aan wanneer deze dorst heeft door de bladeren te laten hangen. Geen paniek, met een plens water trekt de spathiphyllum zo weer op. De lepelplant is daarom ook de ideale huisgenoot voor mensen zonder groene vingers.

Lees meer  Bromelia

 

Grote kamerplant Monstera gatenplant

Grote kamerplant 5: Gatenplant – Monstera deliciosa

De Monstera deliciosa, ook bekend als gatenplant, is een sterke kamerplant die om weinig verzorging vraagt. De plant stelt daarnaast weinig eisen aan zijn standplaats, zowel een lichte als een donkerdere plek in de woonkamer is prima. Geef de plant in de zomer meer water dan in de winter. Wanneer de Monstera deliciosa bruine punten aan de bladeren vormt krijgt de plant te weinig water.

kamerplant_dracaena

Grote kamerplant 6: Drakenbloedboom – Dracaena

De dracaena is een struikachtige plant uit de aspergefamilie. Mooie soorten zijn bijvoorbeeld Marginata (links), Fragrans (rechts), Lemon Lime, Arturo en Massangeana. Het is geen dorstige plant, geef daarom pas water wanneer de potgrond droog aanvoelt. Zorg ervoor dat er in de pot van de dracaena nooit een laagje water komt te staan, bij teveel water kunnen de wortels gaan rotten. Let er ook op dat deze kamerplant niet te veel op de tocht staat, bruine bladtoppen zijn hier een symptoom van.

Win een grote kamerplant van Fleur.nl

Wil je ook graag een grote kamerplant in huis? Doe dan mee met onze winactie in samenwerking met Fleur.nl.

 

Lees ook: