Het ontwerp maakt de tuin. Een tuinontwerp kan praktisch, mooi of zelfs verrassend zijn. Maar soms kom je tuinontwerpen tegen die je blijven verbazen. Wij hebben 6 verrassende tuinontwerpen voor je op een rij gezet. Van stadstuin tot sprookjesachtige tuin. Laat je inspireren!

Tuin, gezinstuin, stoer, tegels, eettafel, hout, tuinontwerp

Tuinontwerp 1: Stoere gezinstuin

Een stoere vormgeving en praktisch gebruik van ruimte in één. Verrassend is de achterwand met in het midden een zitje. Wanneer de dichte wanden open worden geschoven, vind je een verborgen speelhuis en berging voor fietsen.

 

Tuin, zomer, groen, planten, tuinontwerp, open haard

Tuinontwerp 2: Zomer in je tuin

Een kruidige toegang naar je tuin. De tijm die in de uitsparingen tussen de tegels is geplant, zorgt ervoor dat het pad ’s zomers altijd omgeven is door een kruidige geur. Bovendien brengt de gele kleur van de wanden de zomer altijd in je tuin, weer of geen weer. Een grappig element is het levende schilderij, opgevuld met vetplanten.

 

Tuin, renaissance, tuinontwerp, vijver, water,

Tuinontwerp 3: De renaissance tuin

Een combinatie van klassieke oudheid en statigheid. Het grote, rechthoekige wateroppervlak benadrukt de lengte van de tuin. Opvallend is het tuinhuis aan de achterzijde, dat ruimte geeft voor een zitje en extra decoratie. De bogen in de overdekking geven een speels beeld en de kleur brengt warmte in de tuin.

 

Tuin, stadstuin, rust, tegels, fontein,

Tuinontwerp 4: Rust in stadstuin

Ook in een drukke stadstuin is rust te creëren. Het zacht klaterende water uit de ronde ornamenten, overstemt het rumoerige omgevingsgeluid. De rust in dit ontwerp wordt benadrukt door het gebruik van zachte kleuren in de beplanting.

 

Tuin, wonderland, sprookjesachtig, tegels, vlonder,

Tuinontwerp 5: Ontwerp In Wonderland

Een sprookje komt tot leven in je tuin. Uniek is het surrealistische karakter en het grappige gezichtsbedrog. Het klassieke tuinhuis is in werkelijkheid een decorstuk! Achter de gesloten deuren zit een kleine berging en overdekt zitje.

 

tuin, verdieping, hoogteverschil, tuinontwerp, inspiratie

Tuinontwerp 6: Ontwerp Verdieping

Verrassend hoogteverschil in je tuin. De trap in dit ontwerp leidt naar een echte verdieping in de tuin, waarbij  het glas voor een extra ruimtelijk effect geeft.  Ook grappig zijn de staptegels in het water.

Lees meer  Tuintrend: Oorspronkelijke tuin

Heb je inspiratie gekregen en kun je niet wachten om je tuin onder handen te nemen? Lees dan ook: Zelf een tuinontwerp maken.