Nee, we hebben geen middagje lopen photoshoppen. Deze bloemen en planten zijn maar al te echt. Van bloemen die op dieren lijken tot buitenaardse- en Star Wars-achtige personages.

7x bloemen die bijzonder veel op iets anders lijken:

Impatiens Psittacina – Papegaaien

​Deze zeer zeldzame, op papegaaien lijkende bloemen groeien alleen in Thailand. Er is namelijk een verbod om deze prachtige bloem te exporteren naar andere landen.

Aristolochia Salvadorensis – Darth Vader

Of je nu Star Wars fan bent of niet, waarschijnlijk herkent iedereen hier het gezicht van Darth Vader, het duistere personage uit de Amerikaanse filmreeks.

Ophrys holoserica – Hommel

​Deze in Europa voorkomende orchidee behoort tot de spiegelorchissen. De plant wordt ook wel hommelorchis genoemd, dankzij zijn gelijkenis met het insect.

 

Calceolaria Uniflora – Vrolijke Alien

Dit vrolijke mannetje ziet er ook aardig buitenaards uit! De rotsplant groeit van nature in groepen in Chili en Argentinië en wordt bestoven door vogels.

/gekke_bloemen_orchis_italica

Orchis Italica – Naakte mannetjes orchidee

Deze Mediterrane plant, ook wel Italiaanse orchidee genoemd, is erg populair dankzij zijn bijzondere bloembladen. De bloemen zien er namelijk uit als vrolijke hangende naakte mannetjes.

Ophrys insectifera – vliegen orchidee

Deze insectenorchidee behoort net als de Orphrys holoserica tot de spiegelorchideën. Wij vinden ‘m misschien stiekem meer lijken op een bruin beertje, maar dat komt waarschijnlijk omdat de “voelsprieten” op deze foto niet goed zichtbaar zijn.

gekke_bloemen_psychotria_elata_vrouwenlippen
Psychotria Elata – Vrouwenlippen

​Niet praten met je mond vol! Met deze getuite lippen lokt de Psychotria Elata bestuivers zoals vlinders en kolibries. De tropische plant komt voor in de regenwouden van Midden- en Zuid-Amerika en heeft in het Engels als bijnaam Hot Lips Plant.

Lees meer  Calla als kamerplant