Wie geniet er nu niet van het overweldigende groen buiten tijdens de lentemaanden? Een bonte tuin vol groene bomen, gekleurde bloemen en liefelijke madeliefjes in het groene gras. Maar helaas kunnen we in Nederland niet het hele jaar door genieten van deze frisse kleuren… of toch wel? Met grote kamerplanten in huis, geniet jij het hele jaar door van die frisse, groene kleuren!

Goed en genoeg groen in huis

Groene kamerplanten zorgen er niet alleen voor dat je het hele jaar door kunt genieten van de frisse, bijna tropische kleuren. Want wist je dat kamerplanten ontzettend veel voordelen hebben voor de leefkwaliteit in jouw woonruimtes?

Sta op vol inspiratie en positiviteit

Wist je dat uit onderzoek is gebleken dat kamerplanten een positief effect op je humeur kunnen hebben? Dit houdt in dat de groene, frisse kleuren zorgen voor meer productiviteit, creativiteit en rust – alles wat je nodig hebt om het meeste uit je dag te halen.

Gezonde en frisse lucht

Kamerplanten, net zoals de bomen buiten, zuiveren de lucht en zetten de slechte stofdeeltjes om in verse lucht. Daarnaast zorgen kamerplanten er ook voor dat de luchtvochtigheid binnenshuis wordt verbeterd. Dus kamerplanten zijn niet alleen goed voor je humeur, maar ook voor je gezondheid.

kamerplanten

Betere akoestiek in huis

Kamerplanten, en dan voornamelijk grotere kamerplanten, kunnen ervoor zorgen dat de akoestiek binnenhuis verbetert. De grote bladeren dempen de geluiden waardoor jij (en de buren) kunnen genieten van totale rust in huis.

Hoe groter, hoe beter!

Grote kamerplanten zijn ontzettend populair, en dit is niet zonder reden. De meesten onder ons hebben een druk sociaal- en werkleven, en hierdoor minder tijd om voor een volledige urban jungle in huis te zorgen. Daarnaast heeft een collectie aan verschillende kleine plantjes veel meer tijd en zorg nodig dan een enkele of paar grote kamerplanten. Grote kamerplanten doen het geweldig als centerpiece, een echte eyecatcher voor bijvoorbeeld in je welkomsthal of om die ene lege hoek in de kamer op te vullen. Omdat groene kamerplanten een positief effect op je humeur en nachtrust kunnen hebben, zijn grote kamerplanten ideaal in de bed- en/of badkamer. Op 123planten.nl heb je een uitgebreide keuze aan grote kamerplanten die hartstikke goed groeien op plekken waar minder natuurlijk licht is, zoals bijvoorbeeld de badkamer. Grote kamerplanten hebben vaak geweldige luchtzuiverende kwaliteiten door de grote bladeren en voor elke interieurstijl is er wel een plant te vinden. Of je nu gaat voor de monstera plantenfamilie, met geweldig grote bladeren en donkergroene kleuren, of juist voor een moderne cactus of palm, met een grote kamerplant zit je altijd goed.

Lees meer  Tuin inspiratie: plantenbakken als terrasafscheiding

Daarnaast zijn de meeste kamerplanten gemakkelijk in onderhoud. Voordat jij je favoriete kamerplanten aanschaft, lees je dan eerst goed in over de verzorging en plaatsing van de plant en kies voor de plant(en) die bij jouw leefstijl passen, zodat je het hele jaar door kunt genieten van een grote, groene, gezonde opfleuring in je woonruimtes!