We hebben een heerlijk April maand gehad, en dat is duidelijk te zien aan de bomen en struiken in de tuin. Zoals je weet hebben wij voornamelijk fruitbomen en struiken in de tuin.

Ons fruit alfabet
Nieuw in de tuin zijn dit jaar de bosaardbeien. Twee kleine plantjes, we zien wel wat het gaat doen.
Onze appelbomen zagen wit van de bloesem. Het zijn zo genaamde Ballerina bomen. De appels groeien dicht tegen de stam aan en de boom blijft mooi smal qua groeiwijze.

De Blueberry struiken beginnen al lekker uit te lopen. Vorig jaar nieuw in de tuin, dus ik zet de kratten alvast klaar om te oogsten.
Onze jaarlijkse toppers zijn de Bramenstruiken. Twee verschillende soorten hebben we, die ook nog verschillen in pluktijd. Zo eten we langer verse bramen. Echt een aanrader in de tuin. Weinig onderhoud en heel veel plezier.

De Abrikoos gaat zijn vierde jaar in en heeft zijn draai gevonden. In plaats van drie abrikozen hangen er nu ontelbaar veel. Of ze groot gaan worden weet ik nog niet, we zien het wel.

AbrikozenDruivenstruik

We hebben ook een druif in de tuin; een Boskoop Glory. Perfect voor de Nederlandse tuin. Je hoeft niet te krenten en de opbrengst is enorm.

Maar ja, ik zag nog een paar gaatjes vrij in de tuin en heb nog twee kleine druivenstruiken gekocht. Ze mogen tegen de pergola opklimmen. Wie weet zit ik ook in een luie stoel en groeien de trossen druiven boven mijn hoofd. Vergeet ik bijna nog onze vijg en kersenboom op te noemen. Hallelujah! Onze eigen fruitkwekerij, wat wil je nog meer….?

Meer foto’s
Op mijn Pinterest bord Stadstuinieren heb ik nog meer foto’s van mijn rondje door de tuin geplaatst. Neem gerust een kijkje.

Groeten,
Michel

Lees meer  De zon schijnt - Michel's Moestuin