Vanaf januari kun je al voorzaaien voor je moestuin. Tijd dus om aan de slag te gaan! Veel mensen denken dat het verzorgen en onderhouden van een moestuin een lastig karwei is. Het tegendeel is echter waar. Om het je wat makkelijker te maken hebben wij een aantal boekentips over het zelf kweken en oogsten van groenten en fruit in een kleine moestuin voor je op een rij gezet.

Boek kleine groentetuin moestuin

Een kleine groentetuin in potten en bakken – Nelly  en Pierre Tourmente

Ook als je alleen maar wat ruimte voor wat potten op je balkon of terras hebt kun je zelf je eigen groente en fruit telen. Tomaten, sla, radijsjes en aardappelen groeien evengoed in plantenbakken en potten en zorgen zo nog voor een kleurrijke decoratie ook! Alle praktische tips, van aanschaf het aanschaffen van de juiste potten tot het onderhoud vind je in het boek Een kleine groentetuin in potten en bakken.

Boek makkelijke moestuin

Makkelijke moestuin – Jelle Medema

Jelle Medema tuiniert vanaf jonge leeftijd al in kleine bakken. In zijn boek Jelle’s makkelijke moestuin legt hij in dit boek aan zowel jong als oud, beginners en gevorderden uit hoe je op een makkelijke manier een kleine moestuin onderhoudt. In bakken van 30 x 30 cm plant je in elk vak een andere groente.

Boek groente kweken op een vierkante meter

Groenten kweken op een vierkante meter – Hubert Fontaine

Beschik je over een hele kleine tuin of heb je slechts een balkon of terras? Het boek Groente kweken op een vierkante meter laat je zien dat je met een vierkant minituintje al heel ver kunt komen. De 12 projecten uit het boek bevatten alle inspiratie en informatie, zoals plantschema’s en teeltschema’s, om op één vierkante meter een moestuin te beginnen.

Voorzaaien

Achter het glas, van een licht raam, kun je trouwens deze maand al voorzaaien. Zo kun je radijsjes, sla, zomerkolen en spinazie voorzaaien in potten of trays. In de zaaikalender lees je welke groenten je nu nog meer kan voorzaaien.

Lees meer  Wildplukken: de alternatieve fruittuin

In de moestuinkalender zie je welke klusjes er deze maand in de moestuin moeten gebeuren.