Zolang als ik een moestuin heb kweek ik ze; de courgette. De courgette is toch wel de meest geschikte plant voor beginnende moestuinders. Een snelle groeier met bijna altijd het beste resultaat.

Door de jaren heen heb ik vele soorten courgette gekweekt; de bekende donkergroene (noem het de supermarkt kwaliteit), een lichter groene soort, maar ook gele en ronde.

En volgend jaar? Ik denk de onzichtbare! Ik ben er eigenlijk wel een beetje klaar mee! Het is dit jaar een slecht courgette jaar geweest. Weinig opbrengst en alleen grote planten die te veel vierkante meters in beslag nemen.

Ook ontbrak dit jaar de traditionele ‘inmaak avond’ Uitgekookte potten, mosterdzaad, azijn etc. Het was altijd leuk om te doen, een hele avond roeren, aan de kook brengen, uurtje wachten en weer verder. Maar helaas, de potten blijven leeg dit jaar.

overzicht moestuin

Maar niet getreurd, ik heb een aantal nieuwe troetelkinderen gevonden in de moestuin; als eerste de prei! Waar ik een paar jaar heb lopen aanklooien om ze op te kweken (eigenlijk te weinig geduld) heb ik dit jaar de gang erin. Ik kan niet wachten tot we er mee aan de slag kunnen. Zalig; preisoep, gewoon gekookte prei, als stamppot. Hmmmmm.

knoflook

En daarnaast de knoflook. Dit jaar was het alweer een succes, het kweken van knoflook uit knollen van biologische knoflook uit de supermarkt. Ik ga de komende maand ’echte’ knoflook inkopen. Online, bij een zadenhandel. Dat lijkt me gaaf! Lekkere grote geurende tenen (knoflook…).

Ik heb er zin in!

Michel

Lees meer  Il giardino Italiano - Michel's Moestuin