Het zonnetje schijnt, 7 graden Celsius.  Heerlijk weer om even in de tuin aan de slag te gaan. De vaste klussen gaan gewoon door; het konijn even blij maken met een lekker vers pak stro.

Oud besje
Ons konijn is 10 jaar oud en woont al die tijd lekker buiten in z’n hok. In de herfst en winter doen we vaak extra stro in het hok, dan hebben we het gevoel dat hij het wat warmer zal hebben. Blijkbaar werkt het, hoe koud het ook is, ons konijn blijft rondhuppelen.
Naast het konijnenhok verschonen heb ik ook de potten en emmers leeg gegoten, je weet tenslotte nooit wanneer het echt gaat vriezen.

konijn
Wat zag ik?
Onderaan mijn blog staat een link naar mijn Pinterest bord. Da’s echt leuk, je kan van Pinterest de leukste ideeën vandaan halen. Alles onder de noemer beter goed gejat, dan slecht bedacht.
Ik vind het leuk om zelf vogelhuisjes te maken. Zo zag ik een foto van een zinken gieter waar een vogelhuisje van gemaakt was. Dat kan ik ook!

Vogelhuisje maken

Met een beetje verse stro ik was toch bezig, een ijzerdraad en een helpende hand van m’n zoon hebben we de gieter opgehangen zonder gaten te boren.
De gieter hangt aan de schaduwkant van de schuur, de opening van de gieter wijst naar het noorden, zo hebben we minder last van regen en warmte.
Vanaf de bank in de kamer kunnen we de opening van het ‘huisje’ goed in de gaten houden. En nu maar wachten op een vogeltje!
gieter_als_vogelhuisje
Tip: bekijk hier de tips over vogels voeren in de winter en de Do It Yourself tip voor vetbollen maken.

Meer foto’s
Op mijn Pinterest bord Stadstuinieren heb ik nog meer foto’s van mijn rondje door de tuin geplaatst. Neem gerust een kijkje.

Groeten,
Michel

Lees meer  De aanhouder wint - Michel's Moestuin