Kamerplanten zijn hipper dan ooit, van volledige urban jungles tot geweldige groene statement pieces in elke kamer. En dat is niet zonder reden, want kamerplanten fleuren niet alleen elke ruimte op, maar hebben ook ontzettend veel voordelen. Ben jij op zoek naar de ideale kamerplant of wil jij je collectie uitbreiden? Overweeg dan om heerlijk op je gemak kamerplanten online te bestellen! Wel zo handig, je hoeft de deur niet uit, ze worden thuis geleverd en jij hoeft ze alleen nog maar op de ideale plek in jouw interieur neer te zetten.

De voordelen van een kamerplant

De voordelen van kamerplanten zijn eindeloos, en als je gaat over de Calathea plant zit je altijd goed, of je nu een beginner of ervaren plantenliefhebber bent.

Verbeter de luchtkwaliteit binnenshuis

De Calathea plant, net als alle andere kamerplanten, zet schadelijke stofjes om in pure zuurstof en verbetert daardoor de luchtkwaliteit binnenshuis. Daarnaast zorgen ze er ook voor dat de luchtvochtigheid in jouw woonruimtes verbetert, wat een positief effect kan hebben op jouw nachtrust, creativiteit en concentratie.

Een goed humeur

Wie wil nu niet elke dag vol goede energie en positiviteit wakker worden? Groene kamerplanten hebben een positief en kalmerend effect op jouw humeur, dit betekent dus dat jij met een paar kamerplanten een instant good mood kan creëren! Dit is niet alleen fijn tijdens je ochtendritueel terwijl je je klaarmaakt voor een drukke werkdag, maar zorgt ook voor een fijne oase van rust als je thuiskomt na een stressvolle dag.

Betere concentratie

Wist je dat kamerplanten zelfs een positief effect hebben op jouw concentratie en creativiteit? Dus als je veel vanuit huis werkt, studeert of geniet van je hobby’s, een aantal kamerplanten kan ervoor zorgen dat jij in volle concentratie jouw beste meesterwerken kunt creëren, of het nu een scriptie, werk pitch of kunstwerk is.

Lees meer  Bodembedekkers bij Boomschors.nl

Calathea plant

Maar waarom is de Calathea nu ideaal?

De Calathea plant (ook wel bekend als pauwenplant) is voornamelijk bekend om haar kleurrijke bladeren, een ultieme boost voor elk interieur. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten Calathea planten in alle soorten en maten, maar waar je ze het gemakkelijkste aan kunt herkennen zijn de uniek gekleurde bladeren van prachtig paars, roomwit en helder groen. Daarnaast hebben de meeste Calathea planten indrukwekkende grote bladeren, ideaal als statement piece in je hal, slaap- of badkamer of om die kale, lege hoek in je woonkamer op te vullen. En dat niet alleen, in tegenstelling tot veel andere tropische kamerplanten is de Calathea plant diervriendelijk, wat inhoudt dat je je geen zorgen hoeft te maken als je huisdier per ongeluk een hapje uit die mooie bladeren neemt.

Door de grote, gekleurde bladeren van de Calathea plant heeft ze ontzettend sterke luchtzuiverende capaciteiten. Daarnaast is de plant relatief gemakkelijk te verzorgen, ze heeft behoefte aan een hoge luchtvochtigheid (ook gezond voor jou) maar door haar goed te blijven besproeien met een plantenspuit zorg je ervoor dat je optimaal kunt genieten van een gezonde kamerplant. Verder heeft ze niet veel water nodig, zelfs gedurende de warme zomerdagen is tweemaal per week water geven meer dan genoeg. De Calathea heeft weinig licht nodig, dus ideaal als frisse plant in je bad-, slaap- of studeerkamer. En meer heeft ze eigenlijk niet nodig, maar vergeet niet om haar te verpotten naarmate ze groter groeit zodat ze genoeg vocht binnenkrijgt zodat jij zo lang mogelijk van deze gemakkelijk, mooie kamerplant kunt genieten.

Kamerplanten zijn een must in elk huishouden en de Calathea biedt niet alleen ontzettend veel voordelen voor de luchtkwaliteit in jouw woonruimte, maar is ook een echte eye-catcher met haar unieke gekleurde bladeren.