De Tuinen van Appeltern is één van de mooiste tuininspiratie parken van Nederland. Naast een gezellig dagje uit kom je veel interessante informatie te weten over tuinieren, tuinaanleg en de actuele tuintrends.

Over de Tuinen van Appeltern

Het park zelf is zo’n 22 hectare groot en met maar liefst 200 verschillende voorbeeldtuinen kun je volop inspiratie opdoen. Naast de door De Tuinen van Appeltern zelf bedachte tuinen zijn er ook veel voorbeeldtuinen te vinden die door bekende tuin- of landschapsarchitecten zijn bedacht. De Tuinen van Appeltern verandert elke dag. Steeds worden weer nieuwe tuinen aangelegd en worden nieuwe producten en planten toegepast.

Daarnaast worden er in de Tuinen van Appeltern bijna het gehele jaar door veel extra activiteiten en speciale dagen georganiseerd.

 

De Tuinen van Appeltern moet je beleven!

Beleving is het toverwoord voor De Tuinen van Appeltern. Het is niet langer een kwestie van kijken en inspiratie opdoen. Veel zaken kan je voortaan aan den lijve ondervinden.

In De Tuinen van Appeltern zie je de verschillende tuintrends, innovaties en schitterende bloemen en planten.
Bezoek de nieuwe trendtuinen, de Nationale vaste plantentuin of het Appeltern Tuinenfestival.

Ontdek jezelf

Jouw tuin dat ben je zelf. Het gaat er om dat je je prettig voelt in eigen tuin. Dit doe je door materialen te kiezen waar je een goed gevoel bij krijgt. Je bepaalt je eigen manier van leven en kiest daarbij planten, materialen en accessoires die het beste bij jou passen. In De Tuinen van Appeltern worden steeds meer nieuwe tuinen aangelegd waarbij je op zoek kunt gaan naar jezelf. Voor elk type tuinieren, in een eigen tuiniergenre. De Trendtuinen die samen met Tuinbranche Nederland worden bedacht zijn slechts een paar van de vele voorbeelden die je in Appeltern tegenkomt.

Het mooie van Appeltern is dat je elke tuin ook kunt beleven. De meeste zijn volledig ingericht met meubels en decoraties, zodat je zelf kunt ervaren hoe het voelt. Neem gerust plaats op zo’n lekkere ligbank en geniet van de specifieke kleuren en vormen van ‘Nouveau Berceau’ van ‘Puur’ van ‘Memories’ of van ‘de Buitenleven Tuin’.

Lees meer  Boekentip - Dit is jouw tuin!

Een goede verhouding

Om je nog beter te laten ervaren hoe het komt dat de ene tuin beter voelt dan de andere worden nu de Belevingstuinen aangelegd. Het is eigenlijk allemaal veel eenvoudiger dan je denkt. Een tuin is per definitie een goede tuin als er een goede verhouding is tussen verharding en groen en tussen hoog en laag. De gekozen materialen en accessoires spelen slechts een bijrol, sterker nog een exclusieve dure lounge set zit niet lekker, wanneer er geen tastbare binding is met de beplanting naast het terras.

In de Belevingstuinen begin je in een tuin met verkeerde verhoudingen en kom je stapsgewijs in de tuin met een perfecte balans tussen groen, verharding, hoog en laag! ZO leer je spelenderwijs waar je ook in je eigen tuin op zou moeten letten.

Openingstijden
Maart en oktober – Dagelijks 10.00 – 17.00 uur
April t/m september – Dagelijks  10.00 – 18.00 uur
November t/m januari – Op maandag en dinsdag geloten, verder van 11.00 – 17.00 uur geopend
Bezoekadres
De Tuinen van Appeltern
Walstraat 2a
6629 AD Appeltern

Plan jouw bezoek aan de Tuinen van Appeltern en ontvang korting!