Als geen ander kan Jurgen Smit een eenvoudige tuin aanpassen aan de wensen van de eigenaar. Kriebelen je eigen groene vingers? Eindelijk kun je met “Dit is jouw tuin!” nu zelf aan de slag en je oude tuin veranderen in een sfeervolle buitenruimte.

 

Dit is jouw tuin boekentip

Sfeervolle buitenruimte

In het boek komen eerst de basisregels van het tuinieren aan bod, zoals het tuinontwerp, de maten en het omgaan met beplanting. Vervolgens selecteert Jurgen aan aantal mooie metamorfoses, waarbij hij duidelijk laat zien hoe deze tot stand zijn gekomen. Van het eerste wensenlijstje tot het ontwerp en de uiteindelijke invulling ervan, inclusief de voor- en nadelen van gebruikte materialen, het kostenplaatje en een indicatie van de bewerkelijkheid van het idee, alles komt uitvoerig aan bod.

Metamorfose dankzij Dit is jouw tuin

Op televisie ziet het er ogenschijnlijk zo eenvoudig uit: koop een paar nieuwe planten, voeg hier en daar een ander kleurtje toe, ga op zoek naar de beste bijpassende accessoires en voilà, je hebt een compleet nieuwe tuininrichting. Helaas blijkt het in de praktijk toch anders te werken en pakken bijvoorbeeld de kleurencombinaties die je zo zorgvuldig hebt bedacht, niet goed uit. Gelukkig helpt Jurgen Smit je een handje op weg en laat hij je enkele van zijn meest succesvolle tuinmetamorfoses zien. Uiteraard mét alle tips & trucs.

Gemakstuinieren

Diverse voorbeeldtuinen passeren de revue, van een vrolijke gipsytuin tot een tuin met een oosterse uitstraling, van een nieuw klassieke tuin tot een met een zwart-witte basis. De diverse projecten worden geïllustreerd met prachtige fotografie, maar ook met ontwerptekeningen en uitgebreide plantenbeschrijvingen. Aangezien Jurgen een voorstander is van het ‘gemakstuinieren’, krijgen de keuzes die je voor je ontwerp maakt, de harde materialen en het onderhoud dat je tuin nodig heeft volop aandacht, maar ook het kostenplaatje wordt niet vergeten. Kortom, Dit is jouw tuin! bevat alle ingrediënten om je eigen tuinmetamorfose te maken.

Lees meer  Tips voor een egelvriendelijke tuin

 

De auteur

Jurgen Smit is presentator van het televisieprogramma RTL Tuinmagazine, waar hij iedere week een nieuwe tuinmetamorfose laat zien. Daarnaast is hij columnist bij dagbladen en tijdschriften en schreef hij eerder de boeken Jurgens tuinboek en Tuinieren is niet moeilijk.

Bestel Dit is jouw tuin! van Jurgen Smit >>

Uitvoering: Paperback
Omvang: 144 pagina’s
ISBN 978 90 215 0970 9

 

Lees ook:
Meer boeken bekijken
Tuininrichting
Tuinonderhoud
Blijf op de hoogte