Pinterest is booming. Als ik op zoek ben naar inspiratie voor mijn huis of tuin beland ik vroeg of laat altijd op het visuele online prikbord. En ik ben niet de enige. Ook mijn vriendinnen refereren continu naar de lading aan foto’s die zij op hun borden pinnen wanneer ze weer iets leuks hebben gezien. Zo ook dit leuke DIY project voor een tuinlantaarn.

We hebben een clubje opgericht

Op een verjaardag ontstond het ludieke idee om een knutselclub op te richten. Vijf leden telt de club momenteel, met een zesde lid in spe. Na de eerste bijeenkomst is namelijk gebleken dat het niveau zo hoog ligt, dat aspirant-leden eerst door de ballotage moeten ;.

diy_tuin_lantaarns

DIY tuinlantaarn

Voorafgaand aan de eerste knutselbijeenkomt stuurde iedereen zijn of haar inspiratiepin. Zelf vond ik op één van de DIY-borden van Tuinen een super leuk idee voor het maken van je eigen tuinlantaarn. Na het nuttigen van een Pinterestwaardige maaltijdsalade kon de CreaBeatijd beginnen en werd de tafel ingericht tot knutselwerkplaats. Tijd om aan de slag te gaan:

 Tuinlantaarn
Benodigdheden:             Ook handig:
  • Blikjes
  • Hamer & Spijkers
  • Spuitverf
  • IJzerdraad
  • Handdoek
  • Watervaste stift
  • Materiaal tegen indeuken
  • Vuilniszak
before_garden_lanterns
Before
Of je nu aan het afvallen bent of aan het knutselen: vergeet nooit de beforefoto.
perforeren_blik
STOP! Hammertime
Teken met een stift een patroon waar je met een spijker gaten wilt slaan. Maak gelijk twee gaten aan de zijkanten van het blikje. Hier bevestig je later met ijzerdraad de hendels aan. De blikjes deuken tijdens het proces wel een beetje in, dus besluit ik ze te vullen met plastic zakken.
 spray_tan_garden_lantern
Geen spray tan maar een spray tin
Spray buiten op een opengeknipte containerzak zowel de buiten- als binnenkant in een kleur naar keuze. Ik heb zelf gekozen voor gele en paarse lak, naar de kleuren van mijn bloemen uit de tuin.
 drogen_tuin_lantaarn
Tadaaa!
De lantaarns zijn zo goed als af, het is nu tijd om ze op een beschut plekje te laten drogen.
gezellig_binnen_tuin_lantaarn
 And then there was light
Vanwege het regenachtige weer besluit ik toch de lantaarns binnen te laten drogen. De brandende waxinelichtjes brengen al een hoop sfeer.
Lees meer  Zelf mos graffiti maken


Meer inspiratie

Vind meer inspiratie op mijn Pinterest bord Tuinieren met Suus.

Liefs,
Suus