Als de kerstdagen aanbreken zit heel Nederland lekker te smullen aan tafel. Vergeet dit jaar onze gevederde vrienden niet en bezorg ook hen een heerlijke kerstmenu! Hergebruik de dennenappels van je herfst- of wintertafel en tover ze in een handomdraai om in onderstaand kerstmenu voor vogels.

Luxe dennenappels met vogelpindakaas en zadenmix

De trend op het gebied van vogelvoer is dit jaar toch echt vogelpindakaas. Dit is geen gewone pindakaas maar een zoutloze variant welke voornamelijk pindameel en insecten bevat. Deze potten worden ook vaak los verkocht in tuincentra. Met deze vogelpindakaas kun je lekkere verwennerijen maken voor de vogels.

DIY kerstmenu voor vogels

Wat je nodig heb is een dennenappel, een pot vogelpindakaas, zadenmix en een stuk touw of stevige draad.
Bevestig een stuk touw aan de dennenappel. Besmeer de dennenappel volledig rondom met de vogelpindakaas. Vul een schaaltje met vogel zadenmix en dompel de dennenappel volledig in de mix. Ophangen op een goede plek in de tuin en afwachten maar!

Gevulde dennenappels met rozijnen

Wanneer het warm is openen dennenappels hun ‘schubben’. Dit is ideaal voor het maken van een feestelijk dessert voor de vogels.

vetbollen_voor_vogels_maken

Aan de slag

Voor dit recept heb je een dennenappel, rozijnen en een stuk touw of stevige draad nodig. Zorg ervoor dat de dennenappel droog is en zich gaat uitzetten door deze op een warme plek te leggen. Bevestig een stevige draad of stuk touw aan de bovenkant van de dennenappel. Wanneer de schubben goed openstaan, vul je iedere opening met rozijnen. Ook deze lekkernij hang je daarna op in de tuin.

Do It Yourself

Naast deze heerlijke varianten van vogelsnoep kun je ook zelf vetbollen voor vogels maken. Op ons Pinterst bord DIY voor de vogels staan nog meer leuke tips.  

Blijf op de hoogte van onze tips en nieuwtjes via onze nieuwsbrief, onze website, Facebook , Instagram, en Pinterest.

Lees meer  Mussen