Een moestuin kan een therapeutische uitwerking hebben. Even lekker weg zijn uit de dagelijkse sleur, en vandaag de dag proberen even een minuut niet te denken aan het Coronavirus.

Want planten, die groeien gelukkig gewoon door. En het juiste moment om te zaaien, spitten, bemesten en weet ik veel wat nog meer, komt er gewoon aan.

Maar ja, wat doe je op zo’n moment? Mag je de deur nog uit of zit je opgesloten in je eigen huis?

Ik ben op zolder begonnen met het voorzaaien van knolselderij. Dat was voor mij toch wel de topper van vorig jaar. Ook nu zie ik weer hele kleine dunne sprietjes opkomen; als dat maar wat gaat worden! Maar gelukkig weet ik uit ervaring inmiddels dat het allemaal goed komt en dat het plantje aan het einde van de rit duizend maal zo groot is geworden qua volume. Heerlijk!

Ook ben ik in de bonen. Stokbonen om precies te zijn, ik heb ze in potjes buiten staan. Ondanks de lage temperaturen zit de groei er lekker in. Nog even doorzetten en dan verhuizen ze naar de moestuin. Naast de bonen en de knolselderij heb ik (natuurlijk) ook knoflook in de tuin staan. Dat is inmiddels een vaste klant geworden. Elk jaar op een andere plek, elk jaar een succes.

michels moestuin

Maar ja, eigenlijk moet ik nu toch echt wel buiten gaan beginnen in de moestuin. Boel even spitten, compost eroverheen en klaar maken voor de strijd. Dit weekend komt de grote berg compost op het moestuin terrein en kan iedereen weer aan de slag.

Vier kruiwagens per tuin. Ik heb er zin in, als het zonnetje nu nog even gaat schijnen dan lijkt het zo maar weer eens een virus loze ochtend..

 

Michel

Lees meer  Het betere werk - Michel's Moestuin