Hoe ziet de tuin van een professionele hovenier eruit?
Sander Lamme van hoveniersbedrijf H. Lamme & Zn Groenprojekten uit Hilversum laat u een kijkje nemen in zijn tuin.

De tuin van Sander Lamme

De tuin is aangelegd in 2006.
De oppervlakte van de tuin bedraagt 130 m².
De voortuin ligt op het op Zuiden en de achtertuin op het noorden in Hilversum.

Kun je jouw tuin omschrijven?

Kenmerkend voor mijn tuin is dat het gemaakt is voor mijn kinderen. De achtertuin is voorzien van een groot grasveld met daarop een speeltoestel en een zandbak. In borders staan diverse soorten vaste planten die de tuin het hele jaar door kleur geven. De picknicktafel is een centraal element in de tuin. Hier kunnen we al vroeg in het voorjaar heerlijk in de zon zitten. Het terras voor het huis is voorzien van een veranda waar je heerlijk in de schaduw kunt zitten en kan genieten van lange zomeravonden.

H. Lamme & Zn Groenprojekten

Wat is jouw favoriete onder de beplanting?

Ik heb 3 favorieten. Hortensia’s, dit zijn sterke struiken die de hele zomer prachtige bloemen geven en weinig onderhoud nodig hebben. Rododendrons en de Japanse esdoor vanwege de prachtige kleuren het hele jaar door!

H. Lamme & Zn Groenprojekten

Hoeveel uur per week werk je in de tuin?

Gemiddeld werk ik 3 uur per week in de tuin. ’s Winters wat minder, zomers wat meer. Mijn vrouw houdt het bloeiende zomergoed bij, zo hebben we een goede verdeling.

Wat is jouw favoriete plek in de tuin en waarom?

Ik zit graag op het terras onder de veranda, die eigenlijk altijd voorzien is van bloeiende planten. Van hieruit heb ik een schitterend overzicht over de tuin en kan ik lekker genieten van mijn kinderen.

H. Lamme & Zn Groenprojekten

Wat is jouw favoriete tuinmoment?

Op een zomerdag ’s ochtends de tuin in orde maken en er dan in de middag heerlijk van genieten. De geur van de bloemen, het vers gemaaide gras. Daar kan ik nou echt van genieten!

Lees meer  Coulissen

Heb je nog wensen voor je tuin in de toekomst?

Ik wil het stuk gemeentegrond naast onze tuin aankopen om zo een mooi stuk aan de tuin te kunnen toevoegen. Verder lijkt het me leuk om in plaats van een stenen terras een vlonderterras te maken.

Welke tuintips heb jij voor onze lezers?

Maak een tuin die past bij je wensen en behoeften. Zet het bij de aanleg niet te vol, want planten moeten kunnen groeien. Zorg dat je kunt genieten van je tuin!

Bekijk hier meer informatie over H. Lamme & Zn Groenprojekten>>