Net als Kerst is ook Pasen een echt familiefeest waar de nodige aandacht aan besteed wordt. Een fijn moment om met familie en vrienden te ontbijten of brunchen en daarna ouderwets eieren zoeken.

Lentegevoel
Voor het interieur zijn er tal van mogelijkheden om het huis in de juiste paassfeer te brengen. Naast de paashaas, kuikens en geschilderde eieren zie je ook vaak gele tulpen en andere lentebloeiers die de paassfeer aan de ontbijttafel compleet maken. Zet naast paastakken ook eens bloeiende bollen op pot in huis voor een vrolijk geheel en een fris lentegevoel.

Paas_decoratieBloembollen
Pasen is dus een echt lentefeest en het symbool van nieuw leven. Wanneer je iets extra’s in het interieur wilt doen, dan passen lentebloeiers daar perfect bij. Denk daarbij eens aan gele narcissen in pot.

Dit frisse bloeiende bolletje geeft je hele huis een lente boost. Bollen op pot zijn in de paasperiode vaak kant-en-klaar verkrijgbaar in potten die de vorm hebben van bijvoorbeeld een eierschaal of de paashaas. Je kunt daarnaast heel eenvoudig zelf een paassfeer creëren met een sfeervolle schaal en bloeiende bolletjes. Als je niet van een overdadige paassfeer houdt, geeft dit een heel subtiel accent.

Wist je dat…
Het ei is in veel culturen een symbool van oneindigheid en vruchtbaarheid. Vandaar dat eigeel de symbolische paaskleur is. Naast eieren zijn er diverse andere symbolen van toepassing op het paasfeest zoals paasbrood, kronkel- en palmtakken, kuikentjes en lentebloeiers.

Ook de paashaas past in de symboliek van vruchtbaarheid, lente en nieuw leven. De haas zelf legt uiteraard geen eieren, maar vogels gebruiken echter soms een verlaten hazenleger als nest. Kinderen gaan al generaties lang op zoek naar deze ‘paaseieren’.

Tip: blijf op de hoogte van onze tips via onze nieuwsbrief, onze website, FacebookTwitterGoogle+ en Pinterest

 

 

Lees meer  DIY tuinlantaarn