De redactie van Tuinseizoen komt met een nieuwe TuinPlus Jaarplanner voor 2020. Het magazine laat je praktische tuintips voor het hele jaar door zien. Van de koude winterdagen tot aan de zonnige zomerdagen. Er is altijd wel iets te doen in de tuin. Met de tips uit de jaarplanner kun je jouw tuin nog net wat mooier te maken dan vorig jaar. De tuinklusjes zijn handig per maand geordend, zo kun je niks vergeten. De TuinPlus Jaarplanner ligt vanaf vandaag in de winkels en is online te bestellen via Vipwinkel.nl.

 

In de TuinPlus Jaarplanner lees je onder andere over:

  • 10 tips voor een stralend groen gazon
  • Tips voor het snoeien van je hortensia
  • Fruit, groenten en kruiden uit eigen tuin
  • Fleur je tuin op met bloemen die lekker lang bloeien
  • Hulp bij het kiezen van het juiste tuingereedschap
  • Biologisch tuinieren doe je zo

De TuinPlus Jaarplanner laat je per maand zien wat je allemaal kan doen in de tuin. We gaan rustig van start in de wintermaanden. Je kan de tuin dan het beste even met rust laten. Tegen het einde van de winter kun je al wel de eerste groenten voorzaaien en alvast wat snoeien in de siertuin. In maart mogen we weer echt beginnen. Ga aan de slag met een grote opruiming en haal de afgestorven stengels uit je border. Na het opruimen en wieden, kan je gaan bemesten.

Wanneer het voorjaar van start gaat, kunnen we pas echt aan de slag. Maak je tuin klaar voor de lente en geniet van de eerste bloeiers. Mei en juni zijn prachtige tuinmaanden waarin je volop in de tuin kan werken. Geniet daarna van alle prachtige kleuren en de hoogzomermaanden. In de zomer kunnen we heerlijk aan onze tuintafel zitten om te genieten van de buitenlucht en alle bloeiende planten.

Lees meer 

Na de zomer gaan we weer in een rustiger tempo verder. Bereid je in de nazomer alvast voor op volgend jaar. Je kan verplanten en stekken. In oktober vlammen de bomen nog een keer met hun rode en gele najaarskleuren. In de moestuin plukken we heerlijke pompoenen en nog enkele groenten. Geniet in november volop van de laatste zonnestralen en het gouden herfstlicht. Tot slot eindigen we binnen in huis in december. Het koude weer laat weinig ruimte over voor de tuin. Tijdens de feestdagen kun je binnen nog plezier beleven aan de prachtige decoraties uit de tuin.

De nieuwe Tuinplus jaarplanner ligt vanaf vandaag in de winkel en is online te bestellen via Vipwinkel.nl.