De tuin is dé plek waar we heerlijk kunnen ontspannen en waar we genieten van de natuur en het lekkere weer. Zorg er daarom voor dat de tuin helemaal ready is voor deze zomer! Het creëren van een fijne plek in de tuin kan soms een uitdaging zijn, want er zijn verschillende manieren om dit te kunnen doen. In dit artikel lees je hoe je binnen enkele stappen jouw tuin kunt omtoveren tot een fijne plek. Laten we beginnen!

#1. Een zitgedeelte

Begin allereerst met het creëren van een zitgedeelte in de tuin. Maak een hoek vrij waar jij een fijne lounge set neer kunt zetten en waar je ook een eettafel met stoelen kunt plaatsen. Hierdoor maak je er een fijne plek van waar je kunt genieten van het weer op een lekkere bank, maar ook gezellig met vrienden en familie kunt eten aan de tafel. Kijk hierbij goed naar de ruimte die jij hebt in de tuin en zorg ervoor dat de afmetingen van de lounge set en tafel goed passen bij de grootte van de tuin. Je wil namelijk dat het mooi in de tuin past. Tip: kijk naar meubels die bestand zijn tegen het weer en alle weersinvloeden. Hierdoor blijven ze langer mooi!

#2. Ontspannen

Ontspannen betekent ook je hoofd leegmaken na een lange dag en ook je lichaam de rust geven die het verdient. Dit kun je natuurlijk doen door een heerlijke jacuzzi in de tuin te plaatsen! Hierdoor kun je wanneer je maar wil genieten van een heerlijke relax moment. Wanneer je een jacuzzi voor in de tuin wil aanschaffen is het belangrijk dat je kijkt naar jouw wensen. Hoe groot wil je de jacuzzi hebben? Op welke plek in de tuin is het geschikt en hoe luxe wil je het maken? Denk hierbij aan massagejets, LED-verlichting en speakers voor muziek. Op die manier maak je het helemaal naar jouw eigen wens.

Lees meer  Bezoek de mooiste voorjaarstuinen in Kasteeltuinen Arcen

#3. Kleur

Door kleur toe te voegen aan de tuin kun je ook direct een fijne sfeer creëren. Dit kun je doen door middel van kleurrijke bloemen in de tuin, maar ook door accessoires in kleur toe te voegen. Denk aan kussentjes op de bank, kaarsen op tafel of aan een mooi gekleurd vloerkleed in de veranda of op het terras. Zorg dat je kleuren gebruikt die je ook in jouw interieur binnen veel gebruikt. Hierdoor zul je sneller een eenheid zien in de tuin, omdat het matcht met de rest van de kleuren.

#4. Privacy

Vertoeven in je tuin is natuurlijk heerlijk, maar je wilt dan niet in de kijker zitten! De perfecte tuin biedt dan ook voldoende privacy. Privacy in je tuin kun je creëren door een schutting te plaatsen of bijvoorbeeld door hoge, groene begroeiing te laten groeien. Wanneer je deze dividers op de juiste manier in je tuin plaatst, kun je ook verschillende “hoekjes” creëren waardoor jouw tuin nog ruimtelijker oogt.

Maak een fijn zitgedeelte, ontspan in een heerlijke jacuzzi en voeg kleur toe in diverse accessoires! Hierdoor kun jij optimaal genieten van jouw tuin deze zomer.