Als het mogelijk zou zijn om het tuinseizoen te verlengen, dan zou bijna iedereen dat wel doen. Het buitengevoel dat we maandenlang hebben is heerlijk en daar willen we zo lang mogelijk van genieten. Zelfs als het iets frisser is buiten in de avond, dan blijven we tegenwoordig graag buiten zitten. We maken het onszelf comfortabel door middel van een lekkere loungebank en een haardvuurtje. Zo spenderen we uren buiten in de tuin, zonder dat het als buiten voelt.

Een tuinkamer die bij je past

Wat we tegenwoordig veel voorbij zien komen is een tuinkamer, ook wel een buitenkamer genoemd. Hierin kun je 4 seizoenen genieten van het buitenleven. Een buitenkamer kan helemaal op maat gemaakt worden. Het voordeel hiervan is dat je het precies kunt afstemmen op jouw tuin en eventueel ook op je huis. Laat je hem bijvoorbeeld achter in de tuin plaatsen of tegen het huis? Op die manier heb je juist een verlengstuk van je woonkamer of keuken, waardoor je het volledig bij het huis betrekt.

Ook kun je vooraf het beste al bedenken wat de indeling wordt van de buitenkamer. Maak je de zijkanten van de buitenkamer dicht of houd je er bijvoorbeeld één open? Zo creëer je namelijk een speels effect en zorg je er ook voor dat je aan die kant nog heerlijk van de tuin kunt genieten. Bij de indeling van de buitenkamer of veranda is het ook belangrijk om te bepalen of je deze vooral wilt gebruiken om te loungen, of om een eettafel met stoelen in te plaatsen. Zo kun je de ruimte optimaal benutten!

Verschillende materialen

Wat een op maat gemaakte buitenkamer zo leuk maakt, is dat je zelf kunt kiezen welke materialen je wilt gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een duurzaam geheel met Fraké hout of Hotwood. Deze houtsoorten zijn niet alleen erg duurzaam, ze zorgen er ook voor dat de ruimte moderner en strakker wordt. Het hout wordt vaak gecombineerd met strakke platen tegen de wanden en het plafond die geschilderd of gestuct kunnen worden. Voeg hier een lichtstraat aan toe en je buitenkamer is écht een verlengstuk van jouw huis.

Houd je meer van een landelijke stijl? Dan kun je kiezen voor geïmpregneerd vuren. Dit hout is onderhoudsvrij en kan in een kleur naar keuze gebeitst worden. Eiken staanders zorgen ervoor dat het speels wordt en geven een mooi contrast. Een houtkachel maakt het geheel dan helemaal af en zorgt ervoor dat je het tuinseizoen nog langer maakt.

Inspiratie opdoen

Bij Jan de Boer Tuinhuizen worden alle projecten geheel op maat gemaakt. Of je nu kiest voor de strakke, moderne of de landelijke stijl, het wordt altijd afgestemd op jouw wensen. In de showroom in Wijchen kun je inspiratie opdoen en onder het genot van een kopje koffie worden alle wensen doorgenomen om tot het ultieme resultaat te komen voor jouw tuin. Op die manier weet je zeker dat je zo lang mogelijk buiten kunt genieten!