Hoe maak je een tuintafel

De zomer komt er weer aan en iedereen trekt meer naar buiten. Niets is zo lekker om eindeloze lange zomeravonden te hebben met vrienden in de tuin. Bij zomer hoort natuurlijk een bbq en lekker lang natafelen. Maar daarvoor heb je natuurlijk een fijne tafel nodig voor in de tuin. Dit kan je natuurlijk gemakkelijk doen door een tafel te kopen, maar hoe leuk zou het zijn om je tafel voor in de tuin zelf te maken! Ben je benieuwd hoe je dit kan doen? Lees dan gauw verder. 

Rabat

Veel mensen zullen denken dat zelf een tafel maken een grote opgave is omdat je alle planken goed netjes moet neerleggen en aan elkaar moet krijgen. Met rabatdelen heb je dit probleem niet doordat de planken makkelijk in elkaar kunnen schuiven. Doordat ze makkelijk in elkaar schuiven, hoef je alleen nog maar boten onder het tafelblad te zetten en je tafel is af! Het fijne van rabat is dat er geen ruimte tussen de planken zit, omdat ze makkelijk in elkaar schuiven. Hierdoor kan er geen vocht tussen de planken ontstaan en dus kan het hout niet rotten.

Steigerhout

Het fijne van steigerhout is dat je het kan gebruiken voor een strak interieur of juist een landelijke uitstraling. Hierdoor kan je alle kanten opgaan wanneer je je eigen tuintafel maakt. Daarnaast is dit soort hout heel erg makkelijk om zelf meubels van te maken, omdat het zo robuust is. Ondanks de stoere uitstraling van het hout heeft het nog steeds een warme uitstraling. Naast dat het makkelijk te bewerken is, kan het hout ook goed buiten staan wat het dus perfect maakt om een tuintafel van te maken. Als je het steigerhout goed behandelt kan het een leven lang meegaan waardoor het al helemaal bijzonder is om de tafel zelf te maken.

Lees meer  Scherm je tuin af in stijl

Niet alles van hout

Ondanks dat hout natuurlijk een hele mooie uitstraling heeft en het makkelijk te bewerken is, kan het ook fijn zijn om niet de gehele tafel van hout te maken. Dit kan een extra touch geven aan de tafel. Door alleen het tafelblad van hout te maken heb je ook al een super mooie tafel, met een warme en stoere uitstraling. Maar door er poten onder te bevestigen van ander materiaal krijgt je tafel een nog meer unieke uiterlijk. Daarnaast kan het ook makkelijker zijn om bijvoorbeeld zwarte stalen boten onder het tafelblad te bevestigen. Als je alleen het tafelblad hoeft te onderhouden scheelt dit tijd, waardoor je de tafel langer mooi blijft.