Ik heb, net als vele andere tuinliefhebbers, een te kleine tuin. Mijn speelruimte bedraagt 5,5 x 11 meter. In de tuin staat ook nog een schuur met, gelukkig, een betonnen dak. Dit geeft mij de uitdaging om op het dak van de schuur verder te tuinieren. 

Daktuinieren 
Tsja… het daktuinieren kan dan wel hip zijn, maar tuinieren op een dak is sneller bedacht dan uitgewerkt. Om te beginnen moet je op een makkelijke en veilige manier het dak op kunnen. Via Marktplaats heb ik een leuk houten laddertje kunnen scoren waarmee ik makkelijk het dak op kom. De ladder is zo leuk dat hij nu gewoon standaard klaar staat tegen de schuur.

Ik kan het dak op
 

 

Daar sta ik dan, op mijn mooie nieuw ladder.

 

 
Nog meer hout
Het leek mij leuk om op het dak in houten kratten kweken. Ik heb 2 soorten kratten, zelfgemaakte kratten van oude steigerplanken en ‘nieuwe’ kratten. 
Ik heb ze allemaal donker grijs geschilderd, dat staat mooi bij de groene planten die er in moeten groeien. Blauwe minipetunia’s en paarse tuingeraniums moeten voor de kleur gaan zorgen. De kratten die daarachter staan… Daar ga ik in moestuinieren. Later komen hier courgettes en verschillende kruiden in.
 
Voorkweken
In mijn kleine kweekkasjes staan de gezaaide potjes met courgette, pompoen en meloen klaar. De plantjes groeien al lekker onder het glas en de afbreekbare potjes staan hierdoor op instorten. In theorie zou alles moeten lukken straks op het dak, maar ja met de te lage temperaturen zit er weinig schot in de groei als ik het nu naar buiten verplaats. Vanaf half juni gaan de gezaaide potten het dak op! Het zal mij benieuwen….


Groeten,
Michel

Lees meer  Prei allerlei - Michel's Moestuin