Kastanjes in het bos

Op een mooie najaarsdag is het gezellig om een boswandeling te maken en met kinderen tamme kastanjes te zoeken. Behalve in het bos zijn deze kastanjes ook te vinden in parken of oude oprijlanen met tamme kastanjebomen. Als er geen tamme kastanjebomen in de buurt zijn, zijn er altijd winkels waar je ze kunt kopen. Heb je een lekker maaltje voorhanden, dan is het de hoogste tijd om ze te poffen en op te peuzelen.

Moeder natuur

De tamme kastanje is een gratis delicatesse van moeder natuur en heeft een nootachtige smaak. Lekker als voorgerecht, in salades of als gezonde borrelhap. Serveer de gepofte kastanjes eens met een klontje boter en wat peper en zout of met honing. Hét seizoen voor tamme kastanjes duurt van oktober tot december.

Bereidingswijze

Snij eerst met een scherp mes een kruis in de bovenkant van de kastanjes, anders kan de stoom er niet uit en gaan ze ploffen in plaats van poffen. Zorg ervoor dat alle kastanjes op de bodem van de pan hier zijn speciale pofpannen voor kunnen liggen. Na een kwartiertje in de pan zijn ze klaar en… kunnen de hete kastanjes uit het vuur gehaald worden. Om ze gemakkelijk te kunnen pellen, kun je ze het beste een paar minuutjes laten afkoelen.

 

Lees ook:
Meer over fruit
Tuinfilmpjes Tuinen TV
Hovenier aan het woord
De moestuin
Tips voor tuinonderhoud

 

Lees meer  Luchtzuiverende kentia palm