Het is weer herfst, het groene blad verandert langzaam naar de bekende herfstkleuren. De zomerbloeiers in je tuin mogen dan wel uitgebloeid zijn, maar er zijn vele andere soorten planten die je tuin, terras of balkon er weer gezellig uit kan laten zien. Om je tuin in de herfst meer kleur te geven kun je een plant kiezen die mooi blijft tijdens de koude en donkere dagen van het najaar. Maar welke planten zijn hiervoor geschikt? Wij hebben er drie voor je uitgelicht.

 

najaarsplanten voor kleur skimmia op terras in de tuin

Skimmia

De skimmia zorgt voor een kleur en geurrijke winter en is er in verschillende soorten met zowel witte als rode knoppen en een met besjes. De Skimmia japonica ‘Rubella’ struik is te herkennen aan de rode knoppen en het donkergroene blad. De skimmia is winterhard en bij een lage temperatuur kun je de zoete geur van de plant ruiken.
najaarsplanten voor kleur gaultheria op terras in de tuin

Gaultheria

Een plant dat ook een mooie kleur geeft in je najaarstuin is de gaultheria. Het plantje bloeit in juni en juli maar heeft daarna tot ver in het voorjaar een fel rode bes. Maak je bij deze plant geen zorgen, dieren eten de besjes namelijk niet. Ook houdt het plantje van een vochtige bodem, dus is het een zeer geschikte plant voor het najaar.
najaarsplanten voor kleur calluna op terras in de tuin

Calluna

Met als echte najaarsbloeier kan de calluna vulgaris ‘selly’ niet ontbreken. Je vindt deze dwergheester ook in de Nederlandse natuur zoals in natuurgebied de Veluwe. De vele calluna’s bloeien dan op het mooie landschap. De ‘selly’ bloeit in het voor- en najaar, is wintergroen en krijgt een maximale hoogte van 30 tot en met 50 cm. En dus heeft de plant een mooie grootte voor op het balkon of om met meerdere planten in een border te planten.

Combineren

Door planten met elkaar te combineren in de volle grond in een border of natuurlijk in een pot, komen er mooie combinaties in je tuin, terras of balkon.

Lees meer  Pioenrozen: flamboyante geneeskrachtige bloem

 

Andere herfsttoppers en najaarsartikelen:

5x groenblijvende herfstplanten

Tuinplanten die in de herfst bloeien

Kleurrijke bolchrysanten