Voel je al lentekriebels? Wil je ook kleur in het voorjaar op je balkon of terras? Maak er gebruik van en creëer in een handomdraai een frisse lentesfeer op je balkon of terras. De benodigde ingrediënten zijn; lentebloeiers, een verzameling potjes, potgrond en goede zin. Je wordt er vanzelf vrolijk van!

Combineer verschillende voorjaarsbloeiers

Typische voorjaarsbloeiers zoals Madelief, Sleutelbloem en Viooltje, laten zich makkelijk onderling combineren. Kies voor één of twee kleuren als je van rust en eenvoud houdt.
Mag het knallen? Omring je dan met een boerenbonte mix, niets is te gek. Voor een extra persoonlijk tintje kun je de lentebloeiers planten in potten of blikjes die je hebt versierd met een stukje stof, touw of lint.

Madelief

De Madelief (Bellis) is een makkelijke plant voor je balkon of terras; ze houdt alleen niet van teveel water. De witte, roze of rode bloemetjes hebben een lieflijke uitstraling en laten zich makkelijk combineren met andere planten. Wist je dat de bloemen van de Madelief sluiten zich als de zon ondergaat?

madeliefjes, wit, geel, lente, zomer  viooltjes, paars, bloemen, lente, zomer  primula, bloemen, lente, zomer

Sleutelbloem

Wit, geel, roze, rood, blauw, paars… met een geel hartje. De Sleutelbloem (Primula) is een kleurrijke vergeten plant die het herontdekken waard is. De Sleutelbloem krijgt graag regelmatig een slokje water. Zie je uitgebloeide bloemen of gele blaadjes? Haal die er dan even uit om nog langer te kunnen genieten.

Viooltje

Het Viooltje is bij uitstek geschikt voor supersnelle lentestyling. Deze vrolijke lentebloeier is verkrijgbaar in de meest uiteenlopende kleuren, zoals roze, blauw, geel en oranje. Vergeet ook de meerkleurige soorten niet. Veel zorg heeft het Viooltje niet nodig. Geef de plant regelmatig water en af en toe wat plantenvoeding. Als je de uitgebloeide bloemetjes weghaalt, blijven er tot in de zomer nieuwe verschijnen!

Wat staat er bij jou op het terras?

Wij zijn benieuwd welke bloemen jouw terras sieren. Je kan het ons laten weten door jouw reactie onderaan het artikel te plaatsen.

Lees meer  Fruitbomen in de tuin en op het terras

 

Lees ook: