Phlebodium; een varen die altijd in conditie en makkelijk te onderhouden is. Ze verleidt met een oogstrelende body en heeft een ongekend uithoudingsvermogen. En naast deze fysieke kenmerken ademt ze ook het bijzondere gevoel dat alleen varens overbrengen.

Vol verrassingen

Phlebodium aureum heeft een geheel eigen look. Ze heeft bladeren met een heel aparte, ingetogen blauwgroene kleur. Het blad valt daarnaast meteen op door de stoere matte finish. Om het nog specialer te maken bieden de blaadjes ook één en al variatie. Van volmaakt ronde tot eikenblaadjesvorm, maar vooral weelderige krullen. Iedere Phlebodium ziet er altijd fantastisch uit. Alsof ze nét bij de kapper is geweest.

Phlebodium aureum, blad, Phlebodium, varen, tuinen.nl

Jungle power

De Phlebodium combineert trots haar roots met haar uiterlijk. Ze was ooit een pionier in het oerwoud en is één van de weinige varens die tegen een stootje kan. Phlebodium doet het uitstekend op iets verscholen of halfschaduwrijke plekjes in huis. De varen is tevreden met minder licht: ze houdt zelfs niet van fel licht. Zorg dat de temperatuur van de ruimte waar de varen staat niet onder de 13°C komt. Het is prachtig om met deze oervorm uit te pakken. Creëer een speels en stylish effect in bijvoorbeeld de hal of badkamer. Het maakt het geheel spannend!

Tip: het beste is het om Phlebodium water te geven zodra de potkluit wat droog aanvoelt, maar laat haar niet te lang op een scheutje wachten. Geef regelmatig wat kamerplantenvoeding. Het is aan te raden om de plant regelmatig in het voorjaar te verpotten. Geniet van deze mooie varen! Ze groeit vanzelf uit tot een groots en krachtig statement.

Phlebodium aureum, varen, Phlebodium, tuinen.nl

Bruine bladeren

Krijgt je Phlebodium bruine bladeren? Dit kan verschillende oorzaken hebben, namelijk:

  • de lucht is te droog
  • de varen heeft te veel/te koud/ te kalkrijk water gekregen
  • de wortels schimmelen
  • de grond is te rijk bemest (hierdoor onstaat verzouting van de bodem)
Lees meer  Hortensia als kamerplant

Lees ook: Varen als kamerplant