De lelie, Lilium, behoort tot het plantengeslacht Liliaceae. Dit geslacht kent wel 100 soorten en is nog volop in ontwikkeling.

Nieuwe soorten

Er ontstaan nieuwe soorten met of zonder stuifmeel, langere houdbaarheid en delicate geuren. Veel lelies zijn inmiddels geurloos en dubbele lelies hebben geen meeldraden meer, waardoor stuifmeelvlekken niet meer voorkomen.
 

Verrassende kamerplant

Lelies zijn bekend als snijbloem en tuinplant, maar zijn óók echt verrassend als kamerplant! Lilium is een prachtige groene plant die je, eenmaal in de bloei, zal verbazen. Tijdens de bloei is de sierlijke lelie een echte blikvanger die een betoverende geur achterlaat in huis. Ze groeit als een vuurpijl omhoog voor een korte, maar wel extreem heftige bloei. Het gevoel van anders dan anders, dat is Lilium.
 

Symboliek van de lelie

Wat onveranderd blijft is dat de bloem symbolische betekenissen heeft en daarmee geschikt is voor veel gelegenheden. De belangrijkste symbolische betekenissen zijn vrouwelijkheid, liefde, zuiverheid en vergankelijkheid.
 

Verschillende kleuren en vormen 

Met lelies kan je alle kanten op qua kleur, vorm en grootte. Ze zijn er in het hard geel, knallend oranje, intens rood, paars, oranje, roze, wit en crème, met strepen of stippels. De trompet-, schaal-, of stervormige bloemen kunnen een doorsnee hebben van 7 tot wel 25 centimeter.
 

Verzorging

De Lilium houdt van licht en uiteraard ook van een slokje: twee keer per week goed water geven en zij doet de rest…

Lees meer  Krachtvaren Phlebodium