Zoals elke dag liep ik na het werk even door de tuin. Mijn tuin is niet groot, maar ik gewoon twee rondjes om er wat langer over te doen.

Alert
In deze tijd van het jaar ben ik erg gespitst op luizen. Als ik ergens een hekel aan heb dan zijn het wel luizen. Witte, zwarte noem het maar op… Je komt ze allemaal tegen!

Drie opties
Nu heb ik drie opties om ze te lijf te gaan. Als eerste kan ik gewoon de snoeischaar erin zetten en de takken met luizen wegknippen. Da’s snel, maar ook killing voor de tuin.

De tweede optie is spuiten met gif. Dit zal waarschijnlijk goed werken maar dan ben ik ook al het leven kwijt in de tuin. Maak ik in het voorjaar een bijenhuis, ga ik daarna spuiten met gif. Absoluut geen optie dus!

De laatste optie, en die ga ik eindelijk eens proberen is een fles biologische anti luizen spul. Ik heb mijn twijfels maar we gaan het proberen.

Ten aanval

Wat zouden de bijen hier van denken? Ik mag er vanuit gaan dat dit niet schadelijk is voor onze vliegende vrienden. De spuit werkt prima, er komt een mooie nevel tevoorschijn.  Er staat op het etiket dat de bladeren moeten druipen van de vloeistof die ik er op spuit. Dat zou ik ook zeggen als leverancier. Zo verbruik ik lekker veel en ben ik eerder toe aan een nieuwe fles. Ten aanval!! Ik houd jullie ervan op de hoogte.

Groeten,
Michel

Lees meer  Michel's Moestuin - Dat is een leuk idee voor vogels