Overal waar je loopt, zit en fietst zou het kunnen zijn; het corona virus. Zelfs tot in de moestuin is het oppassen geblazen.

Een gezellig praatje maken kan nog wel, maar alles op afstand. Nou is dat soms niet zo heel moeilijk, je blijft gewoon in het midden van je moestuin staan.

Of zoals ik het doe; gewoon lekker vroeg op de dag aan de slag. Ik ga het liefst bijvoorbeeld op zaterdag ochtend aan de slag. Zo rond 7.30 uur is het nog heerlijk rustig, fluiten de vogeltjes en heb ik geen last van corona gedoe. Want gedoe dat is het inmiddels. Nog even volhouden!!

Maar goed, ik ben begonnen met bonen of eigenlijk kapucijners. Deze kapucijners kunnen tegen kou, dus het is een heerlijke seizoen opener in de volle grond. De plantjes zijn inmiddels groot genoeg en heb ik dan ook lekker uitgezet. Ik heb er nog wel even een plastic kraag omheen gedaan. Is wat warmer en zorgt ervoor dat de vogels niet aan de planten gaan zitten. Het zijn stambonen, dus ze zouden niet zo heel erg hoog moeten worden. Bonen is niet mijn specialiteit en eigenlijk kweek ik ze nooit. Maar af en toe moet je eens wat proberen.

Ook de pootuitjes zitten inmiddels in de grond. Mooie rechte rijen, daarna afgedekt met een groot groen net. Anders zijn straks al de pootuitjes verdwenen en heb ik niets meer over. Uien zijn echt top, daar kan je nooit genoeg van hebben.

Thuis in de achtertuin heb ik kleine kweekkasjes waar ik andere planten aan het voorzaaien ben; prei, knolselderij, boerenkool en bijvoorbeeld ook paprika. En dan heb ik het nog niet gehad over de zaadzakjes die nog liggen te wachten op de juiste tijd van het jaar (pompoen, courgette). En de plugplantjes die ik dit jaar wil gaan proberen. Kleine voorgekweekte plantjes die je online kan bestellen. Wie weet is dat wel leuk?.

Lees meer  Kweekpotjes voor de moestuin

 

Veel succes en plezier!

 

Michel