Nu er nog niet veel te doen is in de tuin kan je je tijd gebruiken om andere dingen te doen. Ik heb in het verleden gerecyclede vogelhuisjes gemaakt van ‘oude’ materialen. Leuk om te doen, en het resultaat is om trots op te zijn.

Houten vloer

Na het leggen van de vloer had ik nog een aardige stapel broodjes over. Dit zijn plankjes van spaanplaat die je gebruikt om een ondervloer mee te leggen. Deze kan je weggooien, of recyclen. Wij kwamen op het idee om er vogelhuisjes van te maken, een leuk en eenvoudig klusje om samen met de kinderen te doen. Nu denkt de handige klusser natuurlijk gelijk dat spaanplaat niet voor buiten toepassingen is, inderdaad dat klopt! En toch hebben we het gebruikt.
vogelhuisjes_diy


Gerecyclede vogelhuisjes

Het resultaat is een prachtige reeks vogelhuisjes geworden. Leuke bonte kleuren en een stokje er tegenaan en het huisje is klaar. Een paar huisjes hebben we verkocht op de Koningsdagmarkt.
En oma heeft natuurlijk een huisje als cadeau gehad. En laat er bij oma nou toch echt een nestje in komen! Na twee jaar was het hout verrot en konden de huisjes de grijze bak in. Jammer, maar we hebben er een hoop plezier van gehad.

vogelstraat_van_melkpakken

Aan de Amsterdamse grachten

Van een paar oude melkpakken en een poster gedrukt op plastic hebben we ook een vogelstraatje gemaakt. Drie pakken melk naast elkaar, plastic plaat ervoor, met een dikke stift wat ramen en deuren op tekenen en klaar is de vogelstraat! Helaas hebben we hier nooit bewoners gehad, laat staan krakers…

Meer foto’s

Op mijn Pinterest bord Stadstuinieren heb ik nog meer foto’s van mijn rondje door de tuin geplaatst. Neem gerust een kijkje.

Groeten,
Michel

Meer lezen over Michels moestuin? Klik hier!

Lees meer  Tuinmeubelen maken van steigerhout