In mijn eerste blog heb ik een stuk geschreven over ons laddertje. We hebben deze gekocht via Marktplaats en ik moet zeggen, het is een prima koop geweest! Ik gebruik de ladder om op het dak van onze schuur te komen. Afgelopen week heb ik de ladder gebruikt om de appels te kunnen plukken.

Ballerina appelbomen

Nu lijkt het net of we hoogstam appelbomen hebben, maar dat is niet het geval. De bomen zijn ongeveer 3 meter hoog, dus net iets te hoog om zonder ladder aan de gang te gaan. Het zijn Ballerina appelbomen, een zuilvormig groeiende soort.

Wat moet je ermee?
Ik heb de appels uit de bomen gehaald, totaal ongeveer 100 stuks. Ze liggen nu gezellig samen in kratten in de schuur. Dit is de beste manier om de appels goed te houden. Als we de appels in huis zouden neerleggen dan ben ik bang dat ze overrijp worden.

Taart voor de dames
Aangezien het er zoveel zijn, hebben we de appels ook gebruikt om een appeltaart van te bakken. Ook een taart voor de dames van Tuinen.nl, want belofte maakt schuld. De taart zag er prachtig uit, al zeg ik het zelf, en smaakte heerlijk. Lekker met wat extra noten erop…

oogst_appels_uit_eigen_tuinappeltaart
 Voor Na

Rare druif
Naast de appels zijn ook de peren en druiven rijp. Je verkijkt je altijd op de hoeveelheid druiven die aan een struik hangen. Het lijkt niet zoveel, maar als je begint te plukken dan is het toch heel wat. druiven_uit_eigen_tuin
We halen natuurlijk niet alles in een keer van de struik anders het ik emmers vol. Nee, we halen per keer een bord vol van de struik. Even afspoelen en eten maar.

De druiven zijn lekker zoet geworden. Het is een prima zomer geweest voor het fruit. Lang warm weer zorgt voor een goede groei. Er zijn natuurlijk altijd mensen die zeuren over de pitjes in de druif. Gewoon doorslikken en genieten van al dat lekkers dat uit je eigen tuin komt!

Meer foto’s
Op mijn Pinterest bord Stadstuinieren heb ik nog meer foto’s van mijn rondje door de tuin geplaatst. Neem gerust een kijkje.  

Groeten,
Michel   

Lees meer  Alle zeilen bijzetten - Michel's Moestuin